Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В УМБАЛ "Св. Георги" започва ваксинирането на децата срещу Covid-19

| обновено на 21.12.21 в 07:47

Започва поставяне на ваксина срещу COVID-19 на деца във възрастовата група 5-11 години във ваксинационния кабинет на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, съобщи епидемиологът от лечебното заведение д-р Христиана Бацелова. 

Тя уточни, че в кабинета продължава ваксинирането на всички над 12-годишна възраст. За ваксинирането на дете в кабинета трябва предварително да се запази час на телефони с номера: 032 60 27 87 и 0884 91 72 16.

Организацията по ваксиниране на децата от 5 до 11 години в Пловдивска област ще бъде обсъдено на среща в РЗИ с представители на двете определени за това болници – УМБАЛ“Свети Георги“ и УМБАЛ“ Пълмед“. 

Припомняме, че двете здравни заведения са избрани, заради добрия опит във ваксинациите, както и заради близостта си до сградата на РЗИ. В тях вече е създадена необходимата организация. 

Предстои да се уточни от кога ще започне ваксинацията, както и да се направи график с възможност за записване.

 Вчера в здравната инспекция пристигнаха 12 хиляди флакона на "Пфайзер"/"Бионтех", които са определени за Южна България и предстои да бъдат разпределени в определените имунизационни пунктове по области.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Неистова жега до 40 градуса прогнозират за днес

В 18 области е обявен оранжев код заради високите температури, а в останалите 10 жълт код. Максималните температури ще са между 35 и 40 градуса.   Очакваната максимална температура за Пловдив е 39 градуса.  Днес ще бъде слънчево, след обяд и горещо с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър с източна..

публикувано на 13.08.24 в 08:54

Потушават окончателно пожарите край Златосел

Овладян е пожарът във вилната зона на Златосел в община Брезово, съобщи тази сутрин кмета на общината Калин Калапанков, в чийто землища горят пламъците. Остава днес да се потушат изцяло, прогнозира той.   4 масивни вили са  изгорели,  унищожени са и други 6 други дървени постройки. Така общо изпепелените сгради са 10, много повече са спасени...

обновено на 13.08.24 в 08:38

Министър Калин Стоянов идва за оставката на Георги Чергов

Очаква се министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да пристигне в пловдивската дирекция на МВР заради случая, при който 7-годишно дете застреля баща си на работното му място в сградата на Специализираните полицейски сили в Пловдив.  Убитият 49-годишен полицай Николай Филипов е бил служител на сектор „Специални тактически действия“.  Заради..

обновено на 13.08.24 в 08:28

Колеги на убития полицай намерили детето му с пистолет в ръка

Дисциплинарна проверка ще изяснява има ли някакви пропуски в дейността на служителите на сектор СПС и в какво се изразяват те, както и кои са лицата, допуснали такива нарушения. Това заяви пред журналисти директорът на пловдивската полиция ст. комисар Георги Чергов по повод нелепия инцидент, при който полицай бе застрелян от 7-годишното си дете на..

обновено на 13.08.24 в 08:12

Под контрол е пожарът край Брезово, който изгори 4 вили и коли

Ограничен е пожарът във вилната зона на Златосел в община Брезово. 4 масивни вили са  изгорели, една е спасена, като има унищожени и други 6 други дървени постройки. Пламъците са погълнали и няколко автомобила.  Огънят е обхванал 400 декара широколистна гора и сухи треви, като усилията сега са той напълно да бъде потушен. На място остават дежурни екипи...

публикувано на 12.08.24 в 22:24