Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драматичният театър - Пловдив с много премиери за новия сезон

Амбициите ни са да бъдем полезни на нашата публика. И ако можем, а вярвам, че можем, да създадем добри представления за новия сезон. Ние държим да се развиваме, това заяви в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Кръстьо Кръстев, директор на Драматичен театър-Пловдив. Той подчерта, че новата програма на културната институция е много интересна и наситена с премиери.

„Тази година ще наблегнем на сериозната българска драматургия. Очаква ни запознаване и с нови творци“, каза Кръстев.

Още този месец ще бъде възстановена постановката „Одисей“, която не се играе от година и половина.

„Първото нещо, което ще направим, е да възстановим „Одисей“. Много ми се иска това представление, което го замразихме за близо две години, отново да се качи на сцената. Има много публика, която желае да го гледа“, каза директорът на театъра.

Кръстьо Кръстев каза още, че сред премиерните заглавия се очаква да бъде пиесата „Солунските съзаклятници“ на Георги Данаилов. Ще се реализира и нов проект с Камен Донев, който засега носи заглавието „Уют“. В него Камен Донев ще участва едновременно като актьор и постановчик.

„Мисля, че цялата трупа на Пловдивския театър ще вземе участие в това представление“, обяви Кръстев.

Още един амбициозен проект ще реализира през годината Драматичния театър – това е „Вечният старец и морето“.

„Ще се опитаме да го направим като спектакъл. Красимир Ранков ще работи по този проект. Ще запознаем пловдивската публика и с една млада българска режисьорка – Елица Йовчева“, обясни още Кръстьо Кръстев.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив е "Сцена на кръстопът" за 28-и път

Двадесет и осмото издание на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ стартира в Пловдив под мотото „Театъра: Огледалото“. По традициция, трупата на Драматичен театър Пловдив открива с премиера, но този път в съвместна продукция с трупата на Народния театър „Йордан Хаджиконстантинов-Джинот“ във Велес, Република..

публикувано на 10.09.24 в 07:55

Римските терми в Хисаря стават концертна зала на открито

За първи път римските терми в Хисаря ще се превърнат в концертна зала на открито.  Тази вечер от 20.00 ч. археологическият обект в парк „Момина сълза“ става сцена на джаз концерт под звездите.  Елегантен джаз ще свири китарно дуо Веселин и Петър Койчеви, както и колегата от Радио Пловдив д-р Теодор Попов (DJ Teo), който ще изпълни авторска..

публикувано на 07.09.24 в 07:58

Фолклорен фестивал събира хиляди изпълнители в Неделино

Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие се провежда в  Неделино. Организира се от общината и е под патронажна на културното министерство.  На сцената се представят  б лизо 4000 изпълнители от 120 български читалища и 13 гостуващи състава от чужбина.   Около 3500 са участниците от различни фолклорни..

публикувано на 06.09.24 в 10:51
Теодосий Спасов

Традиция, джаз и класика с Теодосий Спасов фолк квинтет

Музикантите от Теодосий Спасов фолк квинтет излизат днес на пловдивска сцена. Концертът им е част от фестивала улица „Станционна“. В интервю за Радио Пловдив известният български музикант Теодосий Спасов заяви, че музикантите готвят уникални изпълнения, които ще бъдат представени за първи път пред публика.   Този прочут ансамбъл,..

публикувано на 06.09.24 в 10:10

Пловдив празнува 10 години от обявяването си за ЕСК

Днес отбелязваме 10-годишнината от обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година. Общината и Фондация 2019 подаряват на пловдивчани концерт. Първи на сцената се качва DJ Dian Solo в 18:30 часа. DJ Dian Solo е един от създателите на Deep Zone Project, той е сред най-утвърдените артисти на българската музикална..

обновено на 05.09.24 в 16:45