Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОП "Градини и паркове" се похвали с нова техника за милион лева

Общинско предприятие „Градини и паркове“ получи техника на стойност близо 900 хиляди лева. Директорът Веселин Козарев подчерта, че тя е била крайно необходима за нормалната дейност на предприятието, тъй като наличната техника е била крайно недостатъчна.

В присъствието на пловдивския кмет Здравко Димитров днес беше показана новата техника, а сред нея са два буса за превоз на работници, произведени през 2011 и 2012 година. „Градини и паркове“ вече разполага и с три нови вишки, които са необходими за поддържане на дърветата, както и 6 камиона. 

Закупена и специализирана техника, която ще подпомогне дейността на предприятието.

Веселин Козарев подчерта, че с новата техника „Градини и паркове“ ще може по-бързо и качествено да се извършват специфичните дейности.

Кметът Здравко Димитров изрази днес задоволството си и подчерта, че това е пътят по който трябва да се върви.

„Няма как предприятието да предоставя качествена услуга със стари машини, които се развалят. Няма да спрем до тук. Ще има нова поръчка за машини – както за „Паркове и градини“, така и за „Чистота“. Целта е услугата, която те предоставят, да бъде нормална и европейска, а така да пестим пари и да се повиши качеството на живот“, заяви още Димитров.

Новата поръчка до месец ще бъде пусната. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

публикувано на 14.07.24 в 10:50

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 09:29

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14