Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) чества 110 години през цялата 2022-ра

Ботев (Пловдив) и Сдружение ПФК Ботев представиха пред обществеността целогодишна съвкупност от събития, с които най-старият футболен клуб в България ще отбележи своята 110-годишнина.

„И този път ние, феновете, сме единни, разчитаме на подкрепата на всеки един ботевист и пловдивчанин, а също така срещаме и подкрепа от страна на клуба и мажоритарния собственик г-н Антон Зингаревич, за което им благодарим“, подчертаха представители на Инициативния комитет, в който освен фенове влизат и бележити общественици и ветерани от „жълто-черния“ отбор.

Първото събитие ще стартира още през следващата седмица и то ще е конкурс за детска рисунка по темата Ботев. Децата ще са разделени в 3 възрастови групи, крайният срок за предаване на творбите е 15 февруари, а специално жури под председателството на художника Константин Константинов ще отличи най-добрите сред тях.

В периода между 11 и 13 март сдружение ПФК Ботев и ПФК Ботев АД ще организират награждаване на заслужили дейци и ветерани на футболния клуб. За точната дата, място и час ще бъдете информирани своевременно.

На 12 март ще бъде осъществено едно дългоочаквано от феновете и гражданите на Пловдив събитие – първата копка на „Мемориален парк 110 години Ботев Пловдив“, който ще бъде първият подобен проект, реализиран в спортна база в България. Този парк ще остане за поколения ботевисти като възможност за почитане историята на клуба и възпитание на младите таланти чрез поддръжката и развитието му. Паркът ще представлява комплекс от мемориални структури, много растителност и величествена гора на Ботев Пловдив.

В началото на март предстои и организирането на фотоизложба със 110 фотографии, проследяващи историята на богатия ни на традиции клуб. Тя ще се проведе в галерия „Капана“, а след края ѝ творбите ще бъдат продадени на благотворителен търг.

Също през март предстои издаването на юбилейна пощенска марка по случай 110-годишния юбилей на клуба.

Събитията продължават и през пролетта, като ще започнат с Пролетен благотворителен бал, който ще се проведе през май. Със събраните средства ще бъде финансиран конкурс за изработката на идеен проект на паметник на Динко Дерменджиев – Чико.

Около 1 юни, по случай деня на детето, ще бъде организиран Детски футболен турнир „Георги Славков – Бенкса“. Подробности за него ще бъдат предоставени на обществеността своевременно.

Отново с мисъл за децата ще бъде издадена и специална, професионално изработена детска книжка, която ще бъде раздадена безплатно на най-малките за 1 юни.

В средата на годината на Античния театър ще се проведе голям концерт, с който тържествено ще бъде отбелязана 110-годишнината на клуба. Подробности за участниците в него ще споделим на по-късен етап.

През есента се предвижда реализирането на документален филм „Легендите на Ботев Пловдив”, посветен на историята на клуба и в частност на най-голямата ни легенда Динко Дерменджиев – Чико.

Тъй като винаги сме държали на прозрачността, в самия край на годината, ще организираме пресконференция, на която ще направим отчет на дейността на Инициативния комитет.

За да наберем общия бюджет, необходим за реализирането на събитията, стартираме дарителска кампания под мотото „110 хиляди лева за 110 години Ботев Пловдив“. Поставяме си амбициозната цел да съберем половината от тези пари от фенове и спонсори, а за другата половина разчитаме на помощта на клуба, за което имаме уверението на г-н Антон Зингаревич.

Ето как може да се включите в дарителската кампания за отбелязване на 110 годишнината на Ботев Пловдив:

1. Като направите банков превод в откритата сметка за дарения за кампанията: IBAN : BG57 TEXI 9545 1004 0180 01, Сдружение ПФК Ботев

2. Чрез системата за електронни разплащания Paypal на: us@botevplovdiv.org



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Лудогорец" приземи "Левски" с 1:0

"Лудогорец" спечели трудно дербито с "Левски" с 1:0 и продължава с пълен актив от 9 точки в първенството, макар и с 2 мача по-малко. Точен за шампионите, които преди няколко дни претърпяха унизителна загуба с 2:7 от "Карабах", беше Кайо Видал в 85-ата минута, като топката рикошира в Клемент Икенна и стана неспасяема за Пламен Андреев. Мачът бе и..

публикувано на 18.08.24 в 11:26

Душан Керкез: Шапки долу пред феновете!

"Четири мача в Лига Европа, два  в Лига на конференциите.  Историята на "Ботев" на международната сцена бе обогатена с двубои срещу "Марибор", "Панатинайкос" и един познат съперник — "Зрински".  През цялото време вие, привържениците на "Ботев", бяхте зад отбора. Благодарим ви!". Това послание отправиха от щаба на носителиге на Купата на България..

публикувано на 17.08.24 в 11:13

Европейската приказка за канарчетата приключи!

Ботев (Пловдив) загуби с 0:2 госуването си на Жрински от турнира за Лигата на конференциите. По този начин канарчетата отпадат от битката. Мачът в Босна и Херцеговина започна равностойно, като постепенно Ботев Пд опита по-сериозни атаки. В 21-ата минута домакините стигнаха до страхотен шанс, след като Нардин Мулахусейнович засече с глава центриране..

публикувано на 15.08.24 в 23:09

Слушайте "Жрински" - "Ботев" от 21:00 часа по Радио Пловдив

Ботев Пловдив гостува тази вечер от 21:00 часа на стадион "Под Биелим Бриегом“ в Мостар в реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Канарчетата" влизат в сблъсъка с местния Жрински с аванс от 2:1 след първия двубой на "Христо Ботев“, когато точни за успеха бяха Самуел Акере и Алекса Мараш. Възпитаниците на Душан Керкез се намират..

публикувано на 15.08.24 в 11:08

Ботев поиска под наем полски десен бек

Ръководството на Ботев (Пловдив) е проявило интерес към полския защитник Бартломей Клудка. 22-годишният десен бек играе в местния Заглебие Любим. “Жълто-черните” са пожелали да привлекат Клудка под наем с опция за закупуване. Тази оферта обаче, със съответните финансови параметри, е била отхвърлена от шефовете на Заглебие, твърдят полски медии. През..

публикувано на 14.08.24 в 17:58