Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смолянска област е предпоследна в страната по ваксинации

Снимка: Божидар Чолаков, БНР Кърджали

Смолянска област е на предпоследно място в страната по завършен брой ваксинации. Това стана ясно на провелата се среща днес в областната управа, с кметовете на общини. 

Към момента 21,7% от населението на областта е със завършен цикъл на ваксинация. 

На срещата е обсъдена бързо влошаващата се ситуация в областта по отношение на нарастване на разпространението на COVID-19 и обхвата и контрола, отнасящ се до общинските администрации. 

Единодушно е мнението на всички участници в срещата, че трябва да се търсят начини за повишаване на процента на ваксинираните лица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Четири фирми искат да строят централната трибуна на "Лаута"

Четири дружества подадоха оферти в обществената поръчка за строителство на нова централна трибуна на стадион „Локомотив“.  Това са „Рудин“ ООД, консорциумът „Локомотив 2024“, съставен от „Геострой“ АД и „Билдникс“ ЕООД, „Главболгарстрой“-Пловдив АД, както и консорциумът „Домът на Локомотив“, който обединява „Билдком БГ“ ЕООД и „Стройколукс“ ООД...

публикувано на 02.09.24 в 14:29

Пияна шофьорка блъсна три коли, затрудни за час трафика на изхода на Карлово

Верижна катастрофа с четири автомобила затрудни за около час движението по пътя Карлово-Пловдив, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).  Инцидентът е станал на входа на Карлово откъм Баня. Блъснали са се 4 автомобила. Пияна шофьорка е предизвикала пътния инцидент, съобщиха от полицията в Пловдив. Сигналът е получен в полицията..

публикувано на 02.09.24 в 12:29

Арестуваха 19-годишен криминално проявен, дрифтил в Пловдив

Младеж бе задържан след рисково шофиране на автомобил и опит да осуети полицейска проверка в Пловдив. До ареста се е стигнало след като патрулиращи полицаи са видели мерцедес да извършва опасни маневри по бул. „Пещерско шосе“. и да застрашава другите участници в движението.  Униформените реагирали незабавно и движението на автомобила било..

публикувано на 02.09.24 в 12:05

Вещи лица не се явиха в съда, разпитаха Бизюрев за убийството в Цалапица

Нито едно от призованите за днес сутринта вещи лица не се яви в съда за делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за умишленото убийство на Димитър Малинов в Цалапица. Половината вещи лица са уведомили съда, че не могат да присъстват заради ползването на отпуск или болнични.  Въпреки това окръжния съд даде ход на делото и бяха изчетени и приети две..

публикувано на 02.09.24 в 10:48

ТУ-Пловдив обяви прием за магистърски инженерни програми

От днес  се приемат документи за кандидатстване в магистърските инженерни програми на Технически университет -София , Филиал Пловдив. Кандидатите могат да избират между 13 специалности в двата факултета на Висшето училище.  Пет от тях са във Факултета по електроника и автоматика - „Компютърни системи и технологии“, „Дизайн и програмиране на..

публикувано на 02.09.24 в 10:45