Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пламен Димов- топлина от Финландия


В Клуб "Неделя" Ви срещаме с българския музикален педагог Пламен Димов. Човек, който работи и живее в страната на хилядите езера- Финландия и не спира да работи за каузата да развива и разпространява музикалната култура по най- нестандартен начин, стъпил върху традицията на скандинавския хеви метъл. От малкото финско градче Ките, откъдето спомага тръгването на  прочутата симфони- метъл банда Nightwish, през световния музикален фестивал КИМАФ, музея на групата в градчето и  менторството на млади таланти като нашумялата 15-годишна певица Лидия Ганева, Пламен Димов продължава да гори в професията си и да пръска светлина.

Още от категорията
Етап от работата по камбанарията

Доброволци възстановиха части от старата църква в Клисура

Доброволци възстановиха елементи от старата църква „Св. Николай“ в Клисура, от чиято камбанария е обявено Априлското въстание. „Акцията започна преди 5 години със средства на дарители и вече можем да се похвалим с ремонт на камбанарията и кръста, които бяха пред разрушаване заради течове от покрива“, разказа доброволецът Николай Николов...

публикувано на 28.01.22 в 10:33

В "Срещите" за магията на средновековната българска кухня

Тази седмица в "Срещите" с културолога Петя Крушева поглеждаме към средновековната българска кухня, в която няма нищо случайно.  Средновековната българска трапеза се оказва знак и символ за норми и ритуал. Също така, на поверия, страхове и магическа сила. Бъдете с Радио Пловдив, ще е интересно. 

публикувано на 28.01.22 в 09:32

„Алтер его” празнува с юбиляра Турхан Расиев

Осемдесет години навършва големият майстор на кратките сатирични форми Турхан Расиев! В „Алтер его“ ще отбележим по достойнство този факт като проведем любопитен разговор с юбиляра, който ще сподели някои от най-добрите си епиграми.  Паралелно с това ще отбележим 87-мата годишнина от официалното начало на БНР със специалното участие на музикалния..

публикувано на 28.01.22 в 09:28

Галерия "Станислав Доспевски" с графика в Пловдив

Над 90 творби от различни артисти, част от  най-новите придобивки на Художествена  галерия „Станислав Доспевски“ – Пазарджик ще бъдат показани в Зала „2019“ на ул „Гладстон“32. С изложбата под надслов „Нова българска графика“ галерията гостува на Градска художествена галерия Пловдив.  Експозицията се представя пред публика за първи път,..

публикувано на 28.01.22 в 07:10
Проф. Стела Митева-Динкова и  Костадин Динков

Корона-танго в новия компакт диск "Утро без край"

"Утро без край" – под това име обедини в компакт диск 9 музикални пиеси за акустична китара творческото дуо проф. Стефан Костянев (музика) и преподавателката в АМТИИ Пловдив и ръководител на Китарен ансамбъл "Академика" проф. Стела Митева-Динкова. Те са писани, обработвани и аранжирани в последните две години и вече са факт в нейно изпълнение.  "В..

публикувано на 27.01.22 в 14:57
Подкасти от БНР