Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отложиха премиерата на "Незнайко в Слънчевия град"

За наше голямо съжаление се налага да отменим премиерата на "Незнайко в Слънчевия град", поради заболяване на артист от екипа - съобщават от Кукления театър в Пловдив.
Премиерата беше предвидена за днес.
"Незнайко в Слънчевия град" може да гледате на 11 февруари, като презаверите билетите си.
Ако вече имате закупен билет и искате да гледате куклен театър, заповядайте на спектакъла "Педя човек - лакът брада" - утре (15.01) в часовете 10:30 и 11:45 ч.
Или може да върнете своите билети на касата до 31-ви януари.
През тази година  Кукленият театър – Пловдив със серия от събития и премиери ще отбележи 75-ата си годишнина.

Още от категорията

Д-р Асен Колев с премиера на книга за исляма

Премиера на книгата „Ислямът в България: История, религия, право“ на автора д-р Асен Колев ще се проведе в Пловдивския университет. Книгата ще представят: проф. д.н.к Мария Шнитер, Елена Янева - журналист, и самият д-р Асен Колев.  Начало: 17 часа, място: 9 аудитория. Д-р Асен Колев е роден през 1949 г. в Асеновград. Завършил е..

обновено на 19.05.22 в 09:46

Светозар Чавдаров открива изложба в галерия "Етерна"

Галерия „Етерна“ - Пловдив  представя дългоочакваната изложба на Светлозар Чавдаров - „Плътта на мрака и звукът на светлината”.  Творбите, които са показани в галерията са от различни периоди на художника. Всички 10 картини са обединени от едно вдъхновение - пресъздаване на представата за ангелите . Светлозар Чавдаров е завършил..

публикувано на 19.05.22 в 09:00

„Мисъл в пет минути самота“ представят в НБ „Иван Вазов“

Дебютната стихосбирка на Наталия Георгиева „Мисъл в пет минути самота“ ще бъде представена в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“.  Определят я като „ескизи на душата, които изграждат впечатлението за случващото се в човека и около него“.  Събитието се осъществява със съдействието на Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишна целева..

обновено на 19.05.22 в 06:31

Кръстю Кръстев с награда „Пловдив" за изключителни постижения

На тържествена церемония в Кукления театър в Пловдив, директно излъчвана по БНТ 2, бяха връчени традиционните Награди „Пловдив“. За поредна година община Пловдив удостоява със статуетка, грамота и парична награда творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града през предходната 2021 година. Награда „Пловдив" съществува от 1969..

обновено на 18.05.22 в 21:52

Връчват Награди "Пловдив" за култура и изкуство

Днес ще бъдат връчени Награди „Пловдив“ за ярки достижения в областта на културата и изкуството за миналата година. Домакин на церемонията от 19,30 ч. е Кукленият театър, а водеща ще бъде актрисата Йоана Буковска-Давидова. Номинираните и гостите ще бъдат посрещнати с червен килим, а Община Пловдив и Държавен куклен театър Пловдив обявиха и..

обновено на 18.05.22 в 16:59