Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът отново не призна референдума в Синитово

Пазарджишкият административен съд за втори път не призна резултатите от повторния референдума в село Синитово ат 19 декември, на който жителите препотвърдиха, че са против изграждането на депо за промишлени отпадъци в землището им 

Мотивите са, че отново са допуснати административни пропуски От инициативния граждански комитет в Синитово допускат, че това е саботаж от страна на общинската администрация, която е организатор на референдума.   

И при първия, и при втория референдум, пропуските са в сроковете. В конкретния случай, издаването на информационния лист, който дава старт на трийсетдневната кампания е закъснял с три дни. 

"Това са оперативни задължения на главния секретар на общината. Той тези задължения си ги знае, защото не са му първите избори". 

Заради тези пропуски говорителят на инициативния комитет Костадин Деянов е категоричен, че ще се искат оставки. 

"Ще искаме да се разбере кой не си е свършил работата и кой е саботирал референдума".

Трети референдум в Синитово може да си проведе не по-рано след година.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожара на Младежкия хълм

Отново пламна Младежкия хълм, видя репортер на Радио Пловдив. Пожарът се разгоря надвечер в северната част на хълма под билото.  Към мястото отидоха два пожарни автомобила.  Сигналът е подаден в 17:52 ч., съобщиха от пресцентъра на РДПБЗН-Пловдив.  Впоследствие пожарът е потушен. Изгорели са около 100 кв. м. сухи треви. Екип от огнеборци ще остане..

публикувано на 03.07.24 в 18:31

Кабинетът на ГЕРБ не мина, ДПС се разцепи

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98 депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. Всички депутати от ГЕРБ-СДС - 68, гласуваха "за".  Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против, а един се въздържа. От "Възраждане"..

публикувано на 03.07.24 в 16:46

Медицински хеликоптер превози пострадала от Велинград до София

Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София. От Министерството на здравеопазването уточняват, че 70-годишната пациентка е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските..

публикувано на 03.07.24 в 16:06

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище в  село Левски този следобед.  При катастрофата тежко пострада шофьорът на автомобила, който беше е затиснат в колата и се наложи да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Пострадалият е настанен в болница в Панагюрище с временна опасност за живота, с..

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23