Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Антония Маринова – Crazy и нейната „Уловената река“

Майсторката на колажа Антония Маринова – Crazy открива изложбата си „Уловената река“ в галерия „Лабиринт“ тази вечерв 18 часа. 

Антония Маринова работи еднакво добре с графика и фотография. Така създава динамични и много модерни творби. „Улавя реката на подсъзнанието и ни въвлича в едно сюрреалистично пътешествие, в което да пресеем най-важното за себе си“, казва за нея галеристката Елена Калпакчиева. 

 Антония Маринова спечели годишната награда на Дружеството на пловдивските художници в раздел „Графика“. 

Учи в Художественото училище в Смолян със специалност "Художествена обработка на текстила". Продължава като бакалавър по Педагогика на изобразителното изкуство в ПУ "Паисий Хилендарски". Става и Магистър по фотография в класа на доц. Никола Лаутлиев в АМТИИ - Пловдив. Има самостоятелни изложби и много групови проекти.


Още от категорията

В Пловдив започват празниците на древното сценично изкуство

С Фотоизложба „Балкански театър на сенките – пътят до Пловдив“ започват празниците на древното сценично изкуство, което е в списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Изложбата на пана в Цар Симеоновата градина представя началото, историята и развитието на уникалния, запазен единствено на Балканите, Театър на сенките. Той е..

публикувано на 16.05.22 в 07:11

В "Срещите" за новите богове на модерността

Тази събота в "Срещите" социалният антрополог Харалан Александров и поетът Николай Милчев разсъждават - как така стана, че Фейсбук и Гугъл са новите богове на човечеството от 21 век, а екранът - тяхната икона. Що за явление е тази, от една страна неудържима екстровертност, а от друга - неистово взиране в себе си?  Слушайте от 9 часа в събота, ще..

обновено на 14.05.22 в 08:18

"Свързан" на Деян Георгиев със световна премиера в Пловдив

Деян Георгиев ще представи световната премиера на соловия си спектакъл „Свързан“ в  Драматичен театър Пловдив. Новият проект на българския актьор, танцьор и хореограф, е копродукция на фестивала за съвременен танц ONE DANCE WEEK – част от програма „Наследство“ на Пловдив 2019 -  Европейска столица на културата и сцена ДЕРИДА.  В него се преплитат..

публикувано на 14.05.22 в 07:50

Юбилейно издание на 6Fest в Пловдив

На 14 май в Пловдив започва юбилейният десети Фестивал за улични изкуства 6Fest, който ще продължи до 29 май. Изданието е  част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата. 6Fest Х се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” и Общинска фондация “Пловдив 2019”. Партньор на фестивала e Община..

обновено на 13.05.22 в 16:57

Уникална изложба "Яйцето" в Регионалния исторически музей

На 13 май (петък) от 18:00 часа в зала „Съединение” на пл. „Съединение” 1 ще бъде открита изложбата „Яйцето”. Тя е специалната инициатива на Регионален исторически музей – Пловдив за Международния ден на музеите (18 май) и Европейската нощ на музеите (14 май) и представя личната колекция от яйца на д-р Ваня Велкова и културни ценности от фонда на..

обновено на 13.05.22 в 16:57