Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Омикрон превзема Пловдив, рекорден връх заболели

| обновено на 18.01.22 в 07:35

Южен Централен регион се очаква да влезе в Етап 2 от пандемичния ковид план след пет дни, който предвижда затягане на част от противоепидемичните мерки срещу коронавурис. Той се обявява в дадена област, когато са запълнени 60% от интензивните легла в болниците. В този случай се преустановяват заниманията по интереси в образованието, но учениците продължават присъствено обучение. 

През последното денонощие новите случаи на Covid-19 в Пловдивска област са 153, е 14-дневната заболеваемост достигна е 872 на 100 000 души население.

За последните три дни новите случаи на Covid-19 са 1112 . От тях в болница се лекуват 36 души, а на домашно лечение са 1064. В 29 училища в областта са регистрирани 61 новозаразени с коронавирус. В седем детски заведения са регистрирани осем положителни случая.

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 486, като 424 са неусложнените случаи, 62 са на интензивно лечение, 37 от тях  - интубирани. 9 пациенти на интензивно лечение са имунизирани срещу коронавирусната инфекция. 

В резултат на COVID-19 са починали 25 души –  от 54 до 90-годишна възраст. Само един от тях е бил с имунизация срещу COVID-19. 

123 са разкритите интензивни легла в Пловдивска област, а заетите към момента са 69, съгласно информация на РЗИ-Пловдив.

През изминалото денонощие от Центъра за Спешна медицинска помощ са отговорили на 220 повиквания. От тях 26 са свързани с COVID-19. В Пловдив и областта са хоспитализирани общо 9 души. На домашно лечение са оставени 17.

Активните случаи в областта са 6357.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за борба с пожарите в Средна гора проф. Христина Янчева.  В  Иван..

публикувано на 14.07.24 в 10:50

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 09:29

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14