Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От понеделник ротация за ученици от Пловдив и още 9 общини на областта

РУО Пловдив изпрати до МОН предложение от следващата седмица всички ученици от 5,6,8,9,11 клас на училищата в Пловдив и общините Карлово, Куклен, Раковски и Сопот да преминат към ротационна форма на обучение, съобщи началникът на управлението Антоанета Пакова.

Те ще учат по една седмица присъствено и една онлайн. Изцяло присъствено остават учениците от начален етап и тези от 7, 10 и 12 клас. 

По същата схема ще бъдат и още 9 училища в други 5 общини:

Садово - ОУ „Васил Левски“ в Караджово и ОУ „Христо Ботев“ в Поповица, 

Стамболийски - СУ „Отец Паисий“ в град Стамболийски и в ОУ „Христо Ботев“ в Йоаким Груево, 

"Марица" - СУ „Васил Левски“ в Маноле, ОУ „Георги Бенковски“ в Бенковски,

Перущица - ОУ „Петър Бонев“ 

Първомай - ОУ „Георги Караславов“ и ПГ по селско стопанство. 

Мярката се налага заради големия брой заразени и карантинирани ученици и учители.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Март 2024 е бил с 22% по- щедър за хотелиерите в Пловдивско

56 000 туристи са гостували в местата за натаняване в Пловдивска област през месец март.  Данните на Териториалното статистическо бюро - Юг покзазват ръст с 13.5% в сравнение със същия месец на миналата година. Близо 84% от всички пренощували са български граждани. Най- посащавани са били хотелите с 3 или 4 и 5 звезди. Приходите от..

публикувано на 13.05.24 в 13:51
Снимката е илюстративна

Катастрофа затруднява движението по Карловско шосе към Труд, има пострадали

Поредна тежка катастрофа, станала към 12.30, затруднява движението по Карловско шосе, в посока село Труд. Инцидентът е възникнал в района край фирма "Бултекс", където са се ударили два автомобила, заради неспазена дистанция.  В болница за прегледи са откарани двама пострадали, изчакват се резултатите.   Създадена организация за изместване на..

публикувано на 13.05.24 в 13:40

Съкращават ранните и късните курсове на шест автобусни линии

Ново съкращение на сутрешни и вечерни курсове на автобусите от масовия градски траспорт се готви с частична промяна на маршрутните разписания в Пловдив, която ще се гледа от Общинския съвет на 16-ти май. Предложението на кмета Костадин Димитров касае линиите с номера 1, 6, 11, 12, 20 и 25. В мотивите на предложението е записано, че с него ще..

публикувано на 13.05.24 в 13:04

Двама загинали и двама тежко ранени на бул. "Руски"

Двама души загинаха в тежък пътен инцидент в Пловдив тази нощ, други двама са в тежко състояние в болница. Около 3.30 ч. на бул. „Руски“, в близост до кръстовището с бул. 6-ти септември“, джип "Рейндж Ровър", който идвал от Централна гара, навлязъл в разделителната ивица между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара.  От удара..

обновено на 13.05.24 в 12:59

От Пловдив тръгна закъснялата кампания на МЗХ за директните плащания през 2024г.

Министерството на земеделието и храните стартира от Пловдив информационна кампания за земеделските производители, свързана с директните плащания през 2024 година. На среща в Конгресния център в панаира на стопаните се обясняват новостите в условията за подпомагане и подаването на заявления, както и възможностите по Стратегическия план за развитие..

публикувано на 13.05.24 в 12:57