Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Беломъжев на 8 секунди от медал на европейското в Чепеларе

Станимир Беломъжев
Снимка: bgorienteering.net

Станимир Беломъжев се нареди 4-ти в спринтовата дистанция от Европейското първенство по ски ориентиране, което започна днес в Чепеларе. Българинът остана на 8 секунди от медалите, които бяха спечелени от представителите на Русия.

Шампион стана Владилав Кисельов, следван от 48-годишният Едуард Хренников, а трети е Сергей Горланов, съобщи bgorienteering.net. Изцяло руска челна тройка се получи и при жените, където шампионка е Марина Вяткина, втора Олеся Рязанова и трета Татяна Оборина.

Николай Димитров финишира 45-и при мъжете, Боян Софин е на 50-о място, Мартин Пенчев 55-и, Йордан Иванов 57-и, а Димитър Димитров 58-и. Андрея Дяксова зае най-предно място при жените – 33-то. В Класирането следват: 37-а Калина Недялкова, Евангелна Дяксова е 43-та, Теодора Малчева 46-а, а Ана Марея Игнатова, Цвета Комитска и Ясемин Занкова заеха местата от 48-о до 50-о в крайното класиране.

Днешните стартове се състояха при много тежки условия – температура минус 12 градуса, мъгла и силен вятър. Участниците изразиха огромната си благодарност към домакините и специално към съдийския апарат, направил всичко възможно за нормалното протичане на надпреварата. Европейското по ски-ориентиране в Чепеларе събра над 140 състезатели, още толкова се включват в Световното за ветерани, което се провежда паралелно в зимната перла на Родопите.

Утре, неделя, континенталното първенство продължава със спринтова щафета, всеки отбор се състои от мъж и жена, които изминават последователно по три поста – стартът е в 10 ч. В понеделник пък ще бъдат излъчени шампионите в средната дистанция. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слушайте пловдивското дерби пряко по Радио Пловдив

"Ботев" приема "Локомотив" в пловдивското дерби от втория кръг на Първа лига. Мачът на годината е от 21:15 часа на стадион "Христо Ботев" и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. Реновираният стадион на "жълто-черните" за пръв път ще види това съперничество в истинския му блясък, като на трибуните ще има  фенове и на двата отбора.  И двата..

публикувано на 28.07.24 в 12:57

Кристиян Василев стигна до 1/4-финалите на 2000 метра скиф

Първият български участник на Игрите в Париж Кристиян Василев стигна до 1/4-финалите на 2000 метра скиф във френската столица.  Василев завърши втори в последната шеста серия с време от 6:56.63.  Най-бърз в пресявките беше световният вицешампион Симон ван Дорп (Нидерландия) в трета серия, който единствен слезе под 6:50 минути с 6:49.93 минути...

публикувано на 27.07.24 в 18:19

Пловдивчанинът Кристиан Василев ще гребе в 6-а серия в събота

Станаха известни съперниците на Кристиан Василев в предварителната серии на скиф на олимпийските игри в Париж. Най-добрият български гребец ще стартира утре, 27 юли, в 11,00 часа, българско време, в предварителна серия номер 6, в шести коридор. С Кристиан Василев ще гребат Бендегуз Молнар (Унгария), Свери Нилсен (Дания), Хин Чун Чип (Хонконг) и Хавиер..

публикувано на 26.07.24 в 18:01

Миланова и Карабашева продължават кариерите си в Румъния

Петкратната шампионка на Марица Александра Миланова и Галина Карабашева подсилват румънски тим. От новия сезон двете волейболистки ще играят за Корона Брашов, който през 2023/2024 приключи на седмата позиция. Така Миланова и Карабашева стават съотборнички с друга бивша маричанка - националката Мирела Шахпазова, която удължи договора си с тима...

публикувано на 26.07.24 в 17:58

Равенството на половете е отличителен белег на Париж - 2024

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Доц. д-р  Боряна Ангелова- Игова е доктор по философия,културолог и преподавател по „Философия на спорта“ в..

публикувано на 26.07.24 в 11:47