Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заболеваемостта в Пловдив е под средната за страната

| обновено на 25.01.22 в 14:13

Двуседмичната заболеваемост от Covid-19 в Пловдив и областта е 1 465 на 100 хиляди и се нареждаме на 10 място сред останалите региони в страната. Това съобщи за Радио Пловдив д- р Сийка Димчева, директор на РЗИ. Тя уточни, че ситуацията е динамична и големият брой заразени през изминалите 24 часа го доказва, но като цяло заболеваемостта в областта е под средната за страната. 

Към днешна дата в ковид отделенията са разкрити 845 легла, от тях 70 са за деца. 127 са леглата за интензивно лечение,  65 от тях са заети в момента. Свободните терапевтични легла са 158, като при необходимост ще бъдат разкрити допълнителни, уточняват от здравната инспекция. 

31 са хоспитализираните деца с ковид-19, които са на различна възраст от бебета до 17 години, 2 от децата са на интензивно лечение.  

Ситуацията се следи ежедневно, на местно ниво са предприети нужните мерки, като при необходимост с решение на Областния оперативен щаб ще бъдат набелязани и други, допълват от РЗИ.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста в Пловдив 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата.  Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. По случая е било образувано..

публикувано на 15.07.24 в 15:54

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11

В Смолянско арестуваха трима, шофирали пияни и дрогирани

19-годишен младеж от село Старцево в община Златоград е заловен да шофира с рекордно количество алкохол в кръвта. Управляваният от него лек автомобил „Форд“ е спрян за полицейска проверка в нощта на събота срещу неделя близо до Старцево. При направения тест за алкохол дрегерът отчел 2.06 промила. Младежът отказал да даде кръвна проба. На..

публикувано на 15.07.24 в 15:10

Карлово спечели проект за подмяна на уличното осветление

Проектът е финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост и  предвижда подмяна на съществуващото улично осветление в Карлово, Калофер, Клисура, Баня и в село Розино с нови 4945 LED лампи. Ще бъде изграден и Контролен център за мониторинг и управление на уличното осветление, като така ще се въведе пълна автоматизация чрез..

публикувано на 15.07.24 в 14:52

Младеж от София се удави в язовир край Ветрен

25 годишен мъж се е удавил в микроязовир край пазарджишкото село Ветрен. В откриването на тялото са се включили водолази. Трагичният инцидент е станал в неделя. Група младежи решили да се изкъпят в неохраняемия язовир, но неочаквано единият от тях потънал и изчезнал във водите.  На място пристигнали екипи от полицаи и пожарникари, но се наложило и..

публикувано на 15.07.24 в 14:43