Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рецидивист уби приятеля си след свада в Първомай

Ваня Христева - окр. прокурор Пловдив, Васил Костадинов - зам. дир. на ОД на МВР Пловдив, Галин Гавраилов - зам. окр. прокурор
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Убийство на 33 годишен мъж беше извършено в Първомай в първите часове на деня. Той е бил намушкан няколко пъти с нож в апартамента на задържания за престъплението, уточни зам. директорът на ОД на МВР Пловдив комисар Васил Костадинов.

„С пострадалия са били в приятелски отношения. В резултат на възникнал спонтанно конфликт, извършителят с помощта на нож нанася няколко прободни рани, след което е откаран в болнично заведение“ - съобщи Костадинов.

Извършителят е на 50 години, криминално проявен, посочи зам. окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов: 

„След нанасяне на удара с нож в областта на корема, пострадалият се е опитал да напусне дома на извършителя. Бил е подгонен по улициата, настигнат след около 50 метра, на място е съборен, там е и починал“ – добави Гавраилов.

Ножът е намерен и е приобщен като веществено доказателство. Има свидетели, установяват се допълнителни и текат разпитите им. На задържания за 24 часа за престъплението предстои днес да му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство .

Той е осъждан 9 пъти, в повечето случаи за кражба, но и за причиняване на средна телесна повреда, информира още прокурор Гавраилов. „През 90-те години е изтърпавал доста дълго време наказание лишаване от свобода. Последните му осъждания са за дребни кражби, за които му е била наложена пробация“.

Репортажът е в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Смолянско арестуваха трима, шофирали пияни и дрогирани

19-годишен младеж от село Старцево в община Златоград е заловен да шофира с рекордно количество алкохол в кръвта. Управляваният от него лек автомобил „Форд“ е спрян за полицейска проверка в нощта на събота срещу неделя близо до Старцево. При направения тест за алкохол дрегерът отчел 2.06 промила. Младежът отказал да даде кръвна проба. На..

публикувано на 15.07.24 в 15:10

Карлово спечели проект за подмяна на уличното осветление

Проектът е финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост и  предвижда подмяна на съществуващото улично осветление в Карлово, Калофер, Клисура, Баня и в село Розино с нови 4945 LED лампи. Ще бъде изграден и Контролен център за мониторинг и управление на уличното осветление, като така ще се въведе пълна автоматизация чрез..

публикувано на 15.07.24 в 14:52

Младеж от София се удави в язовир край Ветрен

25 годишен мъж се е удавил в микроязовир край пазарджишкото село Ветрен. В откриването на тялото са се включили водолази. Трагичният инцидент е станал в неделя. Група младежи решили да се изкъпят в неохраняемия язовир, но неочаквано единият от тях потънал и изчезнал във водите.  На място пристигнали екипи от полицаи и пожарникари, но се наложило и..

публикувано на 15.07.24 в 14:43

Авария остави три дни без вода селата Варвара и Ветрен дол

Трети ден жителите на септемврийските села Варвара и Ветрен дол са с нарушено водоподаване заради авария на  основния водопровод. Екипи на ВиК-Септември са на терен, но работата бе затруднена, тъй като повредата бе скрита. От кметството във Варвара съобщиха, че има напредък и до няколко часа проблемът ще бъде напълно отстранен. Най-засегнати от..

публикувано на 15.07.24 в 14:16
Снимката е илюстративна

Катастрофа затвори движението между Първомай и Поповица

Две коли се сблъскаха челно на изхода на Първомай в посока Поповица. Заради катастрофата, която е станала малко след 13 часа, движението в частта Първомай - Поповоца е затворено. Създадена е организация и полицейски екипи пренасочват трафика към други възможни маршрути -  към АМ "Тракия" се преминава през селата Милево и Плодовитово, а към Пловдив –..

обновено на 15.07.24 в 14:10