Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студено време и днес, от утре идва леко затопляне

Днес над страната ще има променлива облачност, над много райони по-често значителна, но ще остане почти без валежи. 

Ще духа до умерен северозападен вятър. Минималните температури на места достигат до минус 12° и минус 13°.  

През деня ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 1° и 6°.  

В четвъртък температурите слабо ще се повишат и вече няма да има толкова ниски сутрешни стойности. Минималните от утре ще са между минус 3 и 0 градуса, а максималните между 1 и 6 градуса над нулата, като  валежи не се очакват.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Исторически спектакъл – възстановка „Мъжество и саможертва” в Панагюрище

По повод 148-мата годишнина от Априлското въстание в Панагюрище ще се проведе историческата възстановка „Мъжество и саможертва“, която пресъздава събитията от избухването на Априлското въстание до потушаването му.  Традиционно спектакълът се представя на 1-ви май, когато са официалните тържества, посветени на Априлската епопея, но заради..

обновено на 27.04.24 в 09:25

Събират "Капачки за бъдеще" в Пловдив

Пролетното издание на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се проведе днес в Пловдив. В продължение на 5 часа –  от 9.00 до 14.00 ч. , на паркинга на голям  хипермаркет на бул. „Санкт Петербург“ № 135  ще се събират пластмасови капачки, бутилки и алуминиеви кенчета. Освен в Пловдив благотворителната кампания се провежда днес и в..

обновено на 27.04.24 в 09:25
Етнографски комплекс на открито  Етър

Празнуваме Лазаровден

Православната църква отбелязва днес Лазаровден, който винаги е в предпоследната събота преди Великден.  Денят се нарича още Лазарова събота, Лазарица, Лазар. Християнският празник е кръстен на Свети Лазар. В Новия Завет Лазар e ученик на Христос и брат на Мартa и Мария-Магдалина, когото Иисус извежда от гроба и възвръща към живот. Именно заради..

обновено на 27.04.24 в 08:47

Мачът "Ботев" - "Славия" променя маршрута на три градски автобуса

Автобусите по линии № 9, 10 и 36 ще са с променени маршрути в днешната събота - 27 април, за времето от 17 до 22 часа ,  съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е футболният мач „Ботев“ – „Славия“, който ще се играе на стадион „Христо Ботев“. По искане на Областната дирекция на МВР за пет часа ще..

публикувано на 27.04.24 в 08:26

Отново глобени пешеходци в Пловдив, проверките продължават

Близо 70 пешеходци са санкционирани по време на спецакции на полицията през миналата седмица в Пловдив и региона. За наближаващите празници около Великден сектор "Пътна полиция" ще осигури засилено полицейско присъствие по всички входно-изходни артерии на града. 66 нарушения, за които са глобени пешеходци, са констатирали служителите на..

публикувано на 26.04.24 в 17:36