Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Новите мерки са безсмислица, Пловдив готви протест

Заведенията в Пловдив подготвят протест заради новите по-строги мерки, уточнява се само датата – заяви Кръстина Миткова от Сдружението на заведенията в града.

Нелогично е, че ни затварят след 23 ч., след като работим със зелен сертификат. Сега, когато заетостта на леглата, с която са свързани мерките, е много по-малка, отново ни затварят, въпреки че работим със зелен сертификат. Всичко това е някак си нелогично и според нас няма да има никакъв резултат от тези мерки – те са несъобразни и безсмислени. Знаете, че хората със зелен сертификат не са масово, а още повече не всеки от тях ходи на заведение“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Кръстина Миткова.

Тя допълни, че вече се търсят контакти с държавните структури за предоговаряне на тези мерки. „Търсим вицепремиер, министър на туризма, представители на държавни структури, макар че нещата се решават централно“ – заяви Миткова.

Вече се организират протести в цялата страна, в Пловдив също се готви протест, но се уточнява още датата – съобщи Миткова.

Тя допълни, че новите цени на тока отделно удрят заведенията.

Ние самите сме изтеглели нов кредит и така смятаме да оцелеем“ – поясни Миткова.


Още от категорията

Д-р Асен Колев с премиера на книга за исляма

Премиера на книгата „Ислямът в България: История, религия, право“ на автора д-р Асен Колев ще се проведе в Пловдивския университет. Книгата ще представят: проф. д.н.к Мария Шнитер, Елена Янева - журналист, и самият д-р Асен Колев.  Начало: 17 часа, място: 9 аудитория. Д-р Асен Колев е роден през 1949 г. в Асеновград. Завършил е Академията за..

обновено на 19.05.22 в 06:42

Предстоят тежки решения за България

Пред ЕС стоят за вземане тежки решения в енергийната сфера, които ще касаят и България.   Става дума за това, дали в новия пакет от санкции ще бъде включено общо становище за бойкот на нефта от Русия -  заяви в Пловдив белгийският посланик Фредерик Мьорис .  Обединена Европа обаче остава единна в отпора си към руската агресия в..

публикувано на 18.05.22 в 16:45

Ако сега не вземем заем, ремонтите ще скочат двойно

Община „Родопи“ планира да изтегли кредит от 6,7 милиона лева, с които да ремонтира централни улици по селата и да подмени изцяло осветлението в 14 населени места. Заемът ще се изплаща 10 години, уточняват от общината.  Предложението предстои да се обсъжда и гласува на предстоящата сесия на Общинския съвет в края на месеца, каза председателят на..

публикувано на 18.05.22 в 16:16

Кабинетът даде максимално възможната подкрепа за хората

Правителствената подкрепа за бизнеса и гражданите депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев нарече „максимално възможната разумна подкрепа“. „ С гласуваните близа 2 млрд. лева за антикризисни мерки ние задържаме дефицита на същото ниво като процент от Брутния вътрешен продукт спрямо бюджета, който беше приет в началото на..

публикувано на 18.05.22 в 16:12
Страхил Делийски

Ситуацията в момента не предполага предсрочни избори

Ще успее ли правителството да отговори на очакванията на бизнеса и хората с предложените мерки за овладяване на инфлацията и ръста на цените? Как коалицията ще успее да се справи с вътрешните си проблеми на фона на общественото напрежение и сложната външнополитическа обстановка - въпроси към политолога Страхил Делийски в програма "Точно днес"...

публикувано на 18.05.22 в 10:52