Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Ангелов с приз за най-добро домашно вино в Асеновград

Любослав Ангелов беше отличен с първа награда на 30-ия конкурс за най-добро домашно вино в Асеновград. Неговото Каберне Совиньон спечели в надпреварата сред 70 вина, като до финала на конкурса бяха допуснати 17. За Любослав Ангелов, който е адвокат по професия, правенето на вино е хоби.  Той е на 30 години и получи още една награда - за „Най-млад участник“ в конкурса.

Найден Найдев, също от Асеновград, се нареди на второто място с Каберне Фран Х Мавруд. Трети във виненото състезание стана асеновградчанинът Димитър Вълчев с Мавруд. 

Победител в категорията „най-добро розе“ Николай Ангелов от с. Червен с вино Рубин - Розе. 

Ангел Драганов  от с. Крумово с Мавруд зае първата позиция в категорията „Производител от населено място извън община Асеновград“. Второ и трето място тук е за Петко Прокопиев от  Пловдив с Гренаш Ноар – розе и Рубин. 

С наградата „Изкуствено ароматизирани вина (Пелини) бе отличен Николай Ангелов от с. Червен.

Местен ресторант традиционно връчи буре на „Най-възрастния винар“. Тази година това е Ангел Драганов на 63 г. от с. Крумово. 

Специалната награда „Никола Македонски“ на община Асеновград за „Най-добър домашен мавруд“ бе връчена на Димитър Вълчев от  Асеновград. Всички майстори, достигнали до финала на конкурса, получиха грамоти и специални бъклици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Заедно за младите надежди на България по аеробика

„Съюз по аеробика България“организира благотворително мастър класове, с цел подпомагане подготовката и участието в международни състезания, на състезателите от звено „Млади надежди“ към Съюз по аеробика България. Събитието е на 8 юни, в спортна зала „Строител“. Всички желаещи могат да се включат в два изключително интересни мастър класове...

обновено на 03.06.24 в 16:00

Обявиха обществена поръчка за четвъртата трибуна на "Лаута"

Обявена е обществената поръчка за четвъртата трибуна на стадион „Локомотив“ на стойност 40 500 000 лева. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Предстои да бъде обявена още една обществена поръчка, която ще е за тръбно-каналната мрежа и за трафопостовете. „И в двете поръчки са заложени 10%, които ще бъдат допълнително..

публикувано на 03.06.24 в 11:35

Орлин Горанов: Да се потопим в магията и да полетим!

На 02.06.2024г. в предаването „Споделено с Августина“ гостува Орлин Горанов, за да представи своето юбилейно турне „50 години магия“.  Не пропускайте да се насладите на едни от най-популярните песни, поднесени по съвременен начин – с нови концертни аранжименти, специално създадени за поредицата музикални събития. „На 26 юни стартираме..

публикувано на 03.06.24 в 10:21

Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи

ПФК Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи. Считано от днес, 1 юни, Бабакар Дион, Евандро и Йоан Баи не са част от клуба. Техните договори изтекоха, като не се стигна до тяхното подновяване. Клубът предложи нови контракти на Дион и Евандро, но и двамата отказаха да преподпишат. ПФК Локомотив благодари на тримата за времето, в което те..

публикувано на 01.06.24 в 17:58

Петър Андреев ще претърпи операция

Играчът на Локомотив Петър Андреев ще претърпи операция. Той е с частично скъсана предна кръстна връзка. Контузията ще извади Андреев от игра до края на календарната година. ПФК Локомотив желае бързо и успешно възстановяване на Петър Андреев! Чакаме те отново на терена!

публикувано на 01.06.24 в 17:57