Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БД е с ограничени правомощия за вече сключени договори

| обновено на 04.02.22 в 11:38

„В продължение на няколко години, откакто действат договорите на Областната управа за почистване коритото на река Марица, е извършван чест, стриктен контрол по условията на разрешителните. Всичко, кото е записано като задължение на водоползвателите, е проследявано. В случаите, в които са установявани нарушения, са започвани административно-наказателни производства, издавани са наказателни постановления. Даже част от тях към момента са платени“.
    

Това каза за Радио Пловдив новият ръководител на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Пловдив Георги Велев. Припомняме, областният управител Йордан Иванов обяви, че започва проверка на така наречените „безвъзмездни договори“ за почистване на коритото на река Марица.

Според Георги Велев няма проблем с контрола от страна на Басейнова дирекция.

Същевременно той посочи, че разрешителните, които дирекцията издава за участъците, от които ще се изземват наносни отложения, задължително следват вече сключен договор на Областната управа с изпълнителя.

„В този смисъл, според Закона за водите и Наредбата за повърхностните води, Басейнова дирекция има твърде ограничени правомощия“, добави Георги Велев.

„Ако всички условия в нормативната уредба са спазени, ако са сключили договори за строителен надзор ( а такива има и в трите случая, които бяха коментирани- със „Строймаш“ и „Билд инерт“), за Басейновата дирекция вече не остава друго, освен да издаде съответното разрешително и разбира се, да провежда необходимата контролна дейност“, каза още Георги Велев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разчитам на младите да вдъхнат енергия на лявото обединение

Разчитам на младежите в БСП и останалите леви партии да вдъхнат енергия на лявото обединение, за което предстои да подпишем меморандум. Това заяви депутатът от БСП Иван Петков. Увереността му в това идва от факта, че младежките формации на левите партии се срещнаха вчера, а резултатът е – искане за поява на тази нова жива сила, на нови..

публикувано на 26.07.24 в 11:22

КС решава по целесъобразност и под диктовка от силните на деня

В нашата държава въпросите в КС се решават по целесъобразност и в зависимост от силните на деня. И в решението на шестата поправка на основния закон логичният въпрос е кой има интерес от това да останат в сила орязаните правомощия на президента и да бъде торпилиран поредният опит за същинска съдебна реформа, каза в предаването "Точно днес" адв. Михаил..

публикувано на 26.07.24 в 10:52

Уволнен съм, защото подкрепих Ахмед Доган

Уволнението ми от поста на областен управител е политическо действие, продиктувано от някого на премиера, поради факта, че застанах зад почентия председател на ДПС Ахмед Доган. "За мен беше очаквано нещо подобно, но не мислех, че ще разбера от медиите и от служителите в администрацията за решението на Министерски съвет." Според Пехливанов такива са..

публикувано на 26.07.24 в 09:55

Гергов ще обжалва решението на съда за варненските акции в Панаира

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“. По думите му съдебните решения трябва да се изпълняват, но след като има право на обжалване, той ще се възползва от него. Гергов акцентира върху..

публикувано на 25.07.24 в 15:35

След август ще има масови фалити в туристическия бранш

"Шокира ме високата цена на електроенергията след 16ч., която достигна между 1500 и 2000 лв. мгвт/ч. И то - без ДДС и пренос на енергия.  Това вече го изпитахме през август 2022 г., когато обаче имаше компенсации за бизнеса и той понесе поскъпването сравнително леко. Сега обаче в пиковите два месеца на туристическия сезон - юли и август, тази цена я..

публикувано на 25.07.24 в 11:49