Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заразата влезе и в два социални дома в Пловдив

Снимка: архив БНР

895 нови случая на COVID-19 са регистрирани в Пловдивска област. В болница се лекуват 45 пациенти, а на домашно лечение са 899.

Сред новодиагностицирания медицински персонал има 8 души – трима лекари, две медицински сестри,  лаборант, рехабилитатор и санитар. 

В 13 училища в областта са регистрирани 16 новозаразени, в 8 детски заведения – 10 положителни случая.

COVID-19 установен и в две социални заведение – в ДВЛФУ „Хаджи Гьока Павлов“ и КСУ „Свети Георги“ в Пловдив. В Дома за възрастни от 26 януари до 3 февруари са открити общо трима положителни от персонала и 8 от потребителите. Всички заболели са без имунизация срещу коронавирусната инфекция. 

В КСУ „Св. Георги“ в периода 1–3 февруари са открити трима положителни сред персонала, като един е с ваксина, и 18 позитивни от потребителите /5-има са ваксинирани/.  Всички диагностицирани са изолирани, карантинирани в съответното социално заведение, в добро общо състояние и под медицинско наблюдение.

14-дневната заболеваемост в областта е 1840,2 на 100 000 души население.

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 569, като 509 са неусложнените случаи, 60 са на интензивно лечение, 40 от тях  - интубирани. 33 деца са хоспитализирани в лечебни заведения, на интензивно лечение – 1. Петима пациенти на интензивно лечение са имунизирани срещу коронавирусната инфекция.

От COVID-19 са починали 10 души –  от 56 до 97 години. Всички починали са били без имунизация срещу COVID-19.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Майката на убития Митко от Цалапица с последен опит за обрат на процеса

Близките, роднини и приятели на убития Димитър Малинов от Цалапица отново се събраха на пореден протест пред прокуратурата в Пловдив тази вечер.   Той е  под надслов „Справедливост за Митко“.  Тяхното основно искане е незабавна промяна на обвиненията към двамата братя Борислав и Валентин Динкови от укривателство в съучастничество в убийството...

обновено на 19.10.24 в 19:17

И пловдивчани се включиха в Похода на Свободата

Десетки пловдивчани се включиха в десетото юбилейно издание Похода на свободата - най-мащабната глобална кампания срещу трафика на хора.  Събитието се провежда днес с дрес код черно в големите градове у нас под формата на мирно шествие и има за цел да информира обществото за това как да разпознава и докладва потенциални ситуации и жертви на..

обновено на 19.10.24 в 19:11

Информационна кампания за борба с рака на гърдата в Пловдив

За поредна година в месеца за борба с рака на гърдата Фондация „Грижа за живот България“ организира информационна кампания. Темата на инициативата този път е "Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване."  В Дондуковата града на 19 октомври от 17 часа присъстващите ще имат възможност да разговарят с едни от най-добрите..

обновено на 19.10.24 в 17:18

Два дни PLOVDIV ZOO EXPO 2024 започват от днес

Най-голямото събитие за домашни любимци и любители на животните в България –  PLOVDIV ZOO EXPO 2024 се провежда в двата почивни дни в палата №3 на Пловдивския панаир. Съботният ден е за всички, които обичат животните и търсят забавления за малки и големи. В програмата са включени от куклен театър и интерактивни четения, до екзотични шоута с..

обновено на 19.10.24 в 17:18

Пловдивски медици се окичиха с награди на конкурса „Лекар на годината“

Проф. Мария Токмакова спечели наградата „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на официалната церемония в Националния исторически музей.  Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор на Медицинския университет.  За дългогодишния си принос в медицината бе отличена..

публикувано на 19.10.24 в 17:17