Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Илиев е Футболист на годината в Пловдив

Димитър Илиев за трети път е №1 в Пловдив
Снимка: архив

За трета поредна година звездата на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев бе избран от спортните журналисти за Футболист на годината на Пловдив за 2021 година. Това стана в традиционната анкета на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронното онлайн издание „TempoNews.net“.

За разлика от миналата година, този път 33-годишният национал спечели трудно приза, с много малка разлика. В оспорвана битка за първото място капитанът на „черно-белите“ събра 91 точки, само с 5 точки повече от национала на Ботев Тодор Неделев, който остана втори в класацията с 86 точки. Третото място заслужи нападателят на Локомотив (Пловдив) Георги Минчев, събрал 26 точки. На четвъртото място се нареди правещият силен сезон младежки национал на Ботев Димитър Тонев, който събра 17 точки.

Любопитното е, че петото място в анкетата, с равен брой точки – по 12, заеха двама играчи – голмайсторът на Марица и на Втора лига – Мариян Тонев, и бразилецът Маркиньос. Въпреки трансфера си в Италия, бившият нападател на Ботев Атанас Илиев отново намери подобаващо място в традиционната класация на медиите за най-добрите футболисти на Пловдив, като се нареди на шестото място с 11 точки.

По-нататък в класацията са вратарят на Ботев Георги Аргилашки със 7 точки, Па Конате – с 6 точки, Виктор Генев, Бисер Бонев и Илия Николов – с по 3 точки, Петър Витанов – с 2 точки, както и Тодор Тимонов, Николай Николаев, Веселин Марчев, Реда Рабей, Георги Лазаров, Илко Пиргов, Еманюел Току, Мартин Паскалев и Бирсент Карагарен – с по 1 точка.

51 спортни журналисти от 32 медии, както и представители от пресслужбите и на четирите пловдивски клуба – Ботев, Локомотив, Спартак и Марица, гласуваха тази година в петото поредно издание на анкетата Футболист №1 на Пловдив, като лично дадоха своя вот за призьорите. В номинациите на спортните журналисти Митко Илиев бе поставен от 20 “пишещи братя” на първото място, а от 11 – на второто. Неделев пък бе определен за №1 от 19 журналисти, а в 12 номинации той бе класиран втори.

Димитър Илиев, който изведе с капитанската лента Локомотив (Пловдив) до вицешампионската титла през миналата 2021 година, наскоро удължи своя договор с родния си тим от „Лаута“. Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 подписа контракт до средата на 2024 година.

В анкетата на „Темпо Нюз“ имаха право да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери на Пловдив за националните медии, като условието бе те в момента да са действащи журналисти. На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена коректна класация и определена призовата тройка, според вота на участвалите журналисти.

Анкетата за определяне на футболист №1 на Пловдив се проведе за пета поредна година, след като през 2017-та бе възродена от информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт „TempoNews.net“. В досегашните анкети на медията Тодор Неделев на два пъти спечели приза – през 2017 и 2018 година, а Митко Илиев – вече 3 пъти – през 2019, 2020 и 2021 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ботев" и "Локо" със зрелищно 2:2 в дербито

"Ботев" и "Локомотив" направиха зрелищно равенство 2:2 в дербито на Пловдив в мач от втория кръг на Първа лига. Пред почти пълните трибуни на стадион "Христо Ботев"  Никола Илиев откри резултата за "канарчетата" в 18-ата минута. Символиччните домакини доминираха през първата част и направиха няколко пропуска. Мичи Нтело изравни през втората част в..

публикувано на 29.07.24 в 00:27

Слушайте пловдивското дерби пряко по Радио Пловдив

"Ботев" приема "Локомотив" в пловдивското дерби от втория кръг на Първа лига. Мачът на годината е от 21:15 часа на стадион "Христо Ботев" и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. Реновираният стадион на "жълто-черните" за пръв път ще види това съперничество в истинския му блясък, като на трибуните ще има  фенове и на двата отбора.  И двата..

публикувано на 28.07.24 в 12:57

Кристиян Василев стигна до 1/4-финалите на 2000 метра скиф

Първият български участник на Игрите в Париж Кристиян Василев стигна до 1/4-финалите на 2000 метра скиф във френската столица.  Василев завърши втори в последната шеста серия с време от 6:56.63.  Най-бърз в пресявките беше световният вицешампион Симон ван Дорп (Нидерландия) в трета серия, който единствен слезе под 6:50 минути с 6:49.93 минути...

публикувано на 27.07.24 в 18:19

Пловдивчанинът Кристиан Василев ще гребе в 6-а серия в събота

Станаха известни съперниците на Кристиан Василев в предварителната серии на скиф на олимпийските игри в Париж. Най-добрият български гребец ще стартира утре, 27 юли, в 11,00 часа, българско време, в предварителна серия номер 6, в шести коридор. С Кристиан Василев ще гребат Бендегуз Молнар (Унгария), Свери Нилсен (Дания), Хин Чун Чип (Хонконг) и Хавиер..

публикувано на 26.07.24 в 18:01

Миланова и Карабашева продължават кариерите си в Румъния

Петкратната шампионка на Марица Александра Миланова и Галина Карабашева подсилват румънски тим. От новия сезон двете волейболистки ще играят за Корона Брашов, който през 2023/2024 приключи на седмата позиция. Така Миланова и Карабашева стават съотборнички с друга бивша маричанка - националката Мирела Шахпазова, която удължи договора си с тима...

публикувано на 26.07.24 в 17:58