Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът възмутен от "вандалските прояви" на бултрасите

| обновено на 13.02.22 в 12:57

Община Пловдив и кметът Здравко Димитров осъждат вандалската проява по време на вчерашния, заявен като мирен, протест на феновете на ПФК „Ботев“ Пловдив. 

Чрез органите на реда Общината ще търси отговорност от организаторите за проявената агресия.

"Осъждам вандалската проява на феновете на ПФК „Ботев“ (Пловдив) от вчера. Счупени са стъкла по сградата на общината и са отъпкани всички тревни площи около нея. Сградата е паметник на културата, а градинките около нея са любимо място за децата. Ще търсим отговорност на организаторите, които заявиха предварително, че протестът ще е мирен. Искам отново да уверя феновете, че стадион ще има и че с още малко търпение ще се видим скоро на терена." - пише Здравко Димитров в личния си профил във Фейсбук. 

От рано сутринта в неделя служители на ОП „Градини и паркове“, ОП „Жилфонд“ и администрацията правят оглед на мястото, където приключи протеста на пл. „Стефан Стамболов“. 

До момента са констатирани счупени стъкла по сградата на общината, която е паметник на културата и отъпкване на прилежащите тревни площи. 

Огледът ще продължи до установяване на всички поражения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожар на Младежкия хълм

Сигнал за пожар на Младежкия хълм е получен след 18 часа тази вечер на тел. 112.  Димът се е появил от горящи сухи треви и храсти по южния склон на тепето.  Теренът е труднодостъпен и скалист, има само един подстъп за автомобили и това е затруднило придвижването на пожарните коли.  Огънят е локализиран, а през нощта ще останат дежурни екипи, за да..

публикувано на 01.07.24 в 20:35
Рамадан Аталай

Организациите на ДПС в Асеновград, Кричим и Първомай защитиха Аталай

Декларация в подкрепа на депутата от ДПС Рамадан Аталай оповести общинската организация на ДПС в Асеновград. Тя е изпратена до почетния председател на Движението Ахмед Доган и е публикувана във Фейсбук-групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“.  В края на миналата седмица областният съвет на Движението в Пловдив сне доверието си от дългогодишния..

публикувано на 01.07.24 в 16:41

Кандидат- студентите в МУ - Пловдив се явиха на изпита по биология и химия

Като сравнително лесен определиха изпитния вариант по биология и химия кандидат-студентите за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ в Медицински университет - Пловдив.   Те писаха по вариант 1,  изтеглен точно в 8.30 часа от Севинч Керим Кеязим в първа аудитория на Аудиторния комплекс в присъствието на ректора проф...

публикувано на 01.07.24 в 15:15

МОН публикува резултатите от НВО след 7-и клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от Националното външно оценяване в края на 7-и клас. Проверката става в системата на МОН  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. Над 59 000 седмокласници на НВО по български език и литература На национално външно оценяване по български език и литература се..

публикувано на 01.07.24 в 15:08

Арестуваха мъж от Велинград, пазарувал с фалшиви евро

Велинградчанинът е задържан след като се разплатил с фалшиви евро банкноти, като купил кобила от жител на село Костандово. За животното купувачът броил 100 лева и 500 евро, като чуждата валута била в 10 банкноти с номинал от 50 евро. След покупката стопанинът на коня установил, че 500-те евро са фалшиви и подал сигнал в полицейския участък в..

публикувано на 01.07.24 в 14:03