Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти от ПУ "П. Хилендарски" на протест срещу Зеления сертификат

| обновено на 16.02.22 в 10:12

Днешният протест на студенти от ПУ „П. Хилендарски“ срещу въвеждането на „Зелен сертификат“ в аудиториите ще се проведе, въпреки заповедта, с която от понеделник се въвеждат някои облекчения за присъственото обучение. Това заяви пред Радио Пловдив организаторът на проявата Габриела Дамянова. По думите й, новата заповед не ги успокоява, защото представлява някаква хибридна форма.  Макар да е някаква крачка напред, в нея има заложени доста  пречки пред пълното присъствено обучение, смята третокурсничката в специалността „Българска филология“.

Протестът ще се проведе, защото ние сме категорично против оставането на онлайн формата на обучение, понеже загубите там са твърде много – най-вече липсата на комуникация” – коментира Габриела Дамянова. Според нея събитието ще събере около 150 участници, очакват се студенти и от други висши учебни заведения,  както и подкрепящи ги граждани.

Припомням, че Студентският съвет на ПУ „Паисий Хилендарски“ се обяви против подновяването на присъственото обучение  в условията на пандемия от Ковид-19.  От съвета изтъкват, че предвид епидемичната обстановката в страната, смятат, че трябва да се съобразят с действащата нормативна уредба у нас.

Болезнено е, че Студентският съвет се оказва против нашата позиция. Това е поредно доказателство колко опорочена е образователната система. Ние не срещнахме никаква подкрепа както от тях, така и от ръководството на университета. Това е огромен позор върху името на българското висше образование.” – заяви Габриела Дамянова.

Цялото интервю с Габриела Дамянова можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха "гастрольор" от Елхово, ограбвал жени в Пловдив

. Жена потърсила помощ във Второ РПУ, след като на бул. „Копривщица“ била вероломно нападната от мъж, който й нанесъл удари и издърпал дамската й чанта. След нападението грабителят избягал. В чантата имало голяма сума пари, два мобилни телефона, лични документи и вещи. След сигнала в полицията униформените бързо влезли в дирите на извършителя...

публикувано на 30.07.24 в 11:58

Актуализират цените и въвеждат нови услуги на общинските фирми на Пловдив

Промени в цените за услугите и таксите за дейности на общинските предприятия ще разгледа Общинският съвет на Пловдив в четвъртък. Предложението е на база на  увеличените им разходи и конкурентноспособност с частните фирми на пазара. По- високи са цените за всички услуги на Дезинфекционната станция, 13 от услугите на „Траурни дейности,..

обновено на 30.07.24 в 11:31

С разпити на свидетели продължава делото "Дебора"

С разпити на свидетели в районния съд в Пловдив продължава делото „Дебора“.   Четвъртото заседание трябваше да се проведе в началото на този месец, но бе отменено за днес, заради ангажименти на защитниците на подсъдимия Георги Гергиев.   Той е обвинен в нанасянето на прорезни рани с макетен нож, насилствено подстригване и заплахи за убийство на..

обновено на 30.07.24 в 11:31

ОИК обжалва касирането на вота за съветници в Пазарджик

Общинската избирателна комисия в Пазарджик обжалва решението на пазарджишкия административен съд за касиране на изборите за общински съветници.  Един от мотивите е, че в момента тече съдебна процедура за установяването на противоконституционност на допълнителните разпоредби на Изборния кодекс, относно методиката за разпределяне на мандатите...

обновено на 30.07.24 в 11:31

В Златоград ще правят регистър на дупките по пътищата

Общината Златоград и Общинският съвет в Златоград  ще правят регистър на дупките по пътищата, съобщи за БТА председателят на ОбС Емилия Кръстева.  Решението е взето на заседанието на местния парламент по настояване на групата общински съветници от „Заедно за община Златоград“. Причината да се приеме изготвянето на подобен регистър, е, че в общината..

публикувано на 30.07.24 в 10:27