Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

455 са новите случаи на коронавирус в област Пловдив

Снимка: БГНЕС

5 023 са новите случаи на заразени с коронавирус в страната за денонощието или 20% от направените  25 067 теста, отчита Единният информационен портал. 

Положителните проби в Пловдивска област са 455. 

В  Пазарджик има 98 случая. 

Новозаразените в Смолянско са 24 и областта трайно излиза от тъмночервената зона със заболяемост 781 на 100 хиляди. 

Новопостъпилите в болници са  639 пациенти. По последни данни в здравните заведния се лекуват общо 5 639 души,като на интензивно лечение са близо 600.  Излекувани за ден са  5 078, починали са 93 души.

Поставените дози ваксини през изминалото денонощие са 5407.  Със завършен ваксинационен цикъл са повече от 2 милиона и 32 хиляди души. Бустерна доза имат над 663 хиляди.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Хиляди се стичат на поклонение на Кръстова гора

В навечерието на един от 12-те големи християнски празници - Въздвижение на Светия кръст Господен, по-популярен като Кръстовден, хиляди християни от цялата страна се събират на Кръстова гора, където се вярва, че се съхранява частица от Светия Кръст Господен. Както всяка година те ще пренощуват на святото място с молитва за изцеление. По..

публикувано на 13.09.24 в 07:17

Смолян се прощава с ексдепутата Петър Кадиев

Смолян се прощава днес с Петър Кадиев, бивш депутат от Алтернатива за българско възраждане в 43-то Народно събрание. Той бе заместник председател на комисията по културата и медиите.  Петър Кадиев е създател на първите регионални телевизия и радио в Смолян. В продължение на близо 30 години поддържаше журналистически екип в първата кабелна телевизия..

публикувано на 13.09.24 в 07:12

Отпушиха движението по Асеновградско шосе

Отпушено движението на Асеновградско шосе на изхода за  Пловдив. То бе затруднено п оради изпаднали метални тръби от товарен автомобил. На място  бяха полицейски служители, които регулираха движението. То бе възстановено към 18.30 часа 

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Усилията на служебния кабинет са да повиши доверието в изборите

От Пловдив стартира поредица от срещи на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор по провеждането на изборите, с областните управители и представители на служби ГРАО. На днешната среща присъстваха представители на областните администрации в Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. „Особено внимание ще обърнем..

публикувано на 12.09.24 в 15:48

Пуснаха движението по "Кукленско шосе", през уикенда слагат маркировката

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри ремонтираната 850 метрова отсечка от бул. "Кукленско шосе" от улица "Индустриална" до митницата. Това е последната - трета част от ремонта на пътя от плана за тази година.  Финасирането му в размер на 5 милиона беше предоставено целево от държавата в началото на годината. Сменен е водопроводът по трасето,..

публикувано на 12.09.24 в 13:50