Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстранена е тежката ВиК авария на ул. "Победа" в Пловдив

| обновено на 24.02.22 в 14:21

Вече е отстранена тежката ВиК авария, която  остави без вода обширни части от  пловдивския район "Северен" - Кършияка и кв. "Гагарин".

Западното платно на ул. "Победа" между булевардите "България" и "Дунав", където стана пробива, остава затворено за движение. Трафикът бе пуснат вечерта по източното платно, което остана затворено през деня.

Ремонтните работи продължиха през целия ден. По-рано говорителят на водното дружество инж. Антон Гълъбов обясни, че трудности в работата създава това, че точно над повредената водопроводна тръба преминава тръба на "ЕВН Топлофикация".

"Става дума за спукване на 60-годишен 475 мм магистрален водопровод, за нас вече е нормално толкова стари тръби да аварират", каза  Антон Гълъбов.

Аварията е станала около полунощ. Водата е заляла цялата ниска част на бул " Победа" между булевардите "Дунав" и "България".  Пътната отсечка продължава да е затворена за движение и в двете посоки.

Собственици на паркирани в района автомобили обясниха, че водата е заляла на места и двигателите на колите:

"Чакаме да ни издърпат в момента, колата не може да запали".

 "В избените помещения на блока на ул. "Победа" 52 имаше близо половин метър вода", каза Атанас Бабунов, който живее във входа. По думите му през нощта той е показвал на аварийния екип на ВиК къде е отводнителната шахта в района. След като я отворили, част от изтичащата вода проникнала в избите на блока.

Тази вечер обаче стана друга, по-малка авария на водопровод в района. Тя е на улица "Йоан Екзарх" и наложи спиране на водата на абонатите в близост. Според дежурния във ВиК  става дума за значително по-малък по мащаб пробив. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 09:29

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05