Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автопротест на ВМРО-БНД срещу цените на ток и горива

Искаме да се спре износа на ток, както и плащането на зелените квоти

| обновено на 24.02.22 в 15:46
2
Снимка: БГНЕС

За протест в аванс говорим в програма "Ден след ден" със съпредседателя на ВМРО-БНД Александър Сиди„Не на ценовия геноцид“ е мотото на протестно автошествие тази вечер, в което ще се включат протестиращи от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Карлово. 

Началото е в 18.00 часа от центъра на село Труд и ще продължи в Пловдив. Колоната с автомобили ще премине през бул. "Дунав" и Голямоконарско шосе, и се върне обратно до Труд. В автошествието ще се включат протестиращи от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Карлово. 

ВМРО-БНД пишат: Правителството трябва да спре да се занимава с теми, които са извън дневния ред на обществото. Трябва да се реши основният проблем със спекулата на цените на стоките от първа необходимост, ток, газ, парно. Това може да стане чрез две простички неща - забрана износа на ток и мораториум на плащането на зелените квоти в рамките на 3 до 6 месеца, което ще доведе до по-евтин ток от ТЕЦ-овете.

Сиди каза: "Важно е да се спре износа от АЕЦ, както и да се спре плащането по т.нар. зелени квоти, за да има нормализация на цената на тока."

"Гражданската енергия минава през политически и неполитически структури, със сигурност нещата ще станат нетърпими още с плащането на следващите сметки на ток. Точно те ще свалят това правителство", смята Александър Сиди. Той не изключи и граждански блокади занапред.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Българите са като „вътрешни емигранти“ на изборите

В ЦИК са получени 30 688 заявления от българи за гласуване в чужбина, което бележи намаляване на заявленията спрямо предходните избори на 9 юни, когато са били малко над 38 000. С 20% са намалели желаещите да гласуват в чужбина спрямо предходните избори. А на деветоюнските също е отчетено намаление от 20 процента, което говори за обща..

публикувано на 02.10.24 в 16:30

Скандалът "Разград" е звучен шамар за театралния сектор

Случаят с театъра в Разград е звучен шамар за целия сектор и трябва строг контрол за изразходване на средства от културните институти. Това в заяви в интервю за Радио Пловдив председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.  Страшен звучен шамар към целия сектор. За..

публикувано на 02.10.24 в 16:00

1/2 от водоизточниците у нас са без разрешение за ползване

На 30 септември 2024 г. изтече 6-месечният срок за становища по обществената консултация за проектите на Световната банка за Плановете за управление на речните басейни (ПУРБ) за периода 2025 – 2027 г. Тези планове постановяват къде са водите и водните басейни на България и какви са управленските мерки по осигуряване на достъп до ползването им и..

публикувано на 02.10.24 в 15:53

Спестяванията у нас растат, икономисват 22% от българите

В България спестяват само 1,2 млн. души или 22 процента от пълнолетното население, показва проучване на агенция "Тренд". Около 84 процента от спестяващите го правят през банкови депозити, съобщи в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив Стоян Панчев, икономист от Експертен клуб за икономика и политика (ЕКИП). По думите му около 68 процента от..

публикувано на 02.10.24 в 15:30

Обновиха зала "Археология" в РИМ Пазарджик с над 1,3 млн. лв.

От тази седмица заработи новата зала „Археология“ на Регионалния исторически музей – Пазарджик, която беше модернизирана по проект за ревитализиране на пространството и обновяване на експозицията. Общо 1 365 000 лева са вложени в реновирането на залата, предстои да бъдат внедрени в нея и софтуерни продукти за интерактивно преживяване на..

публикувано на 02.10.24 в 11:20