Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев победи Локомотив с 2:1 в дербито на Пловдив

Автор:
Снимка: Спортал

Отборът на Ботев спечели дербито на Пловдив срещу Локомотив с 2:1 в мач с много емоции, отменен гол и пропусната дузпа от 22-ия кръг на Първа лига по футбол. Димитър Илиев стреля неточно за Локомотив от бялата точка в 55-ата минута. В 76-ата минута Виктор Генев откри за "канарчетата", а Джак Лейн удвои с дебютен гол в 85-ата минута. Димитър Илиев все пак намали изоставането на гостите в 89-ата минута, но до тук бяха силите на Локо.

Така Ботев се изкачи еднолично на третото място в с 39 точки - три повече от Черно море (Варна), който по-рано днес завърши 1:1 с Пирин (Благоевград) като домакин.

Първото полувреме започна и завърши с положения за Локомотив, а в останалото време Ботев имаше владение върху играта, но без резултат. Бирсент Карагарен подаде на Парвиз Умарбаев край точката за дузпа на седмата минута, но ударът на втория премина над гредата. В последното положение за частта пък Преслав Боруков спечели топката на отлична позиция в наказателното поле и стреля точно, но защитник подложи тялото си на пътя й и я изби в ъглов удар.

Междувременно, за Ботев най-опасен бе Антоан Бароан. Един удар на нападателя на домакините бе блокиран от защитник на Локо, а в добавеното време френският футболист вкара изключително красив гол. Той засече центриране с великолепна задна ножица и мушна топката под гредата, но страничният съдия вдигна засада и попадението не бе признато.

Ботев отправи един точен и един неточен удар в началото на второто полувреме, но Локомотив създаде най-доброто положение до момента. Гостите хванаха съперника неподготвен на контраатака и Георги Аргилашки фаулира Умарбаев в наказателното поле, а Георги Кабаков даде дузпа. Димитър Илиев стреля от наказателния удар, но вратарят на Ботев поправи грешката си и улови топката в долния ляв ъгъл.

Ботев продължи да бъде по-настоятелен и след още няколко неточни удара, "канарчетата" най-накрая стигнаха до гол. Това се случи в 76-ата минута, когато Тодор Неделев центрира от ъглов удар и Виктор Генев засече топката с глава в далечния ъгъл за 1:0.

Ботев поведе с два гола девет минути по-късно, когато Неделев записа и втора асистенция. Българският национал даде извеждащ пас за появилия се като резерва Джак Лейн, който промуши топката между краката на Лукас Рейдър и вкара за 2:0 в дебютния си мач за "канарчетата".

Локомотив върна един гол чрез капитана си Димитър Илиев само минута преди края на редовното време и получи още три добавено, но гостите не успяха да изравнят. Така те останаха на осмо място с точка пасив от топ 6.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът край Отец Паисиево се разраства, битката с огъня продължава

Сложна остава обстановката в Средна гора  край калояновскто село Отец Паисиево. Пожарът  е обхванал 9 хиляди декара и е на четири фронта. С тежка техника се правят просеки, за да не се разпространи огъня и да навлезе в селото, както и в по-голям периметър, за да бъдат защитени карловското село Пролом, калояновското Бегово и брезовското Сърнегор...

публикувано на 17.07.24 в 12:09

Продължава борбата с огъня край Отец Паисиево

 Продължава гасенето на големия пожар край пловдивското село Отец Паисиево. Няма опасност за жителите на селото, смята Васил Димов, директор на пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ И днес в помощ на пожарникарите и служитеите на горското стопанство се включват военнослужещи. При необходимост в гасенето ще действат..

обновено на 17.07.24 в 12:01

Червен код за жега до 43 градуса

Много горещо време и прогноза за достигане на максимални температури до 43 градуса дава Националният институт по метеорология и хидрология за днес, 17 юли. Обявен е червен код за екстремни температури за почти цялата територия на страната. Следобед на места в Североизточна България и Дунавската равнина ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и..

обновено на 17.07.24 в 08:51

Пожарът край Стрелча е локализиран

Пожарът край Стрелча е локализиран, каза областният управител Валентина Кайтазова.  През цялата нощ противопожарни екипи заедно с тежка техника са били на терен, за да се използват по-хладното време за овладяването на отделните огнища и прокарването на просеки.  По първоначални данни над 1000 декара смесена гора е напълно опожарена.  Тази сутрин..

обновено на 17.07.24 в 08:51

Православната църква почита Света Марина

На 17 юли Православната църква почита света Великомъченица Марина. Според житието й тя била дъщеря на езически жрец в Антиохия през III век. Възпитана от баща си в идолопоклонничество, но Бог й дал да узна истината и я призовал при себе си. Загинала е мъченически едва на 16 години (около 270 г.). Света Марина се счита за покровителка на..

публикувано на 17.07.24 в 08:51