Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявяват обществената поръчка за седалки за стадион „Ботев"

Община Пловдив пуска в Агенцията за обществени поръчки заданието за седалки на стадион „Христо Ботев", това съобщи директорът „Обществени поръчки" към общината Тодор Тодоров. 

Той допълни, че в условията на поръчката е записано задължението на фирмите, които кандидатстват, да предоставят мостра от седалките, които предлагат. На желаещите кандидати ще бъде осигурен достъп до стадиона при тяхно желание да се запознаят на място със съоръжението, каза още Тодоров.

Обществената поръчка има прогнозна стойност 2 000 000 лева без включен ДДС. Офертите на участниците ще бъдат отворени на 14 април 2022 год., в 14:00 часа.

В същото време кметът Здравко Димитров уточни, че в сумата, която ще бъде осигурена за довършване на съоръжението 10 милиона лева, е включено и цялостното покриване на трибуните с козирка. 

„Заявявам, че с допълнителното финансиране на строителните дейности по стадиона ще бъдат осигурени средства за цялостното покриване на трибуните и стадиона ще добие вид, който ще удовлетвори желанието на феновете", каза кметът.

Строителят на съоръжението Илиян Филипов поясни също, че парите са необходими и за покриване на разликата в цената на желязото, която само през последните седмици е скочила драстично заради военните действия в Украйна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив ще изиграе последната си контрола в събота

Локомотив Пловдив ще изиграе последната си контрола от своята предсезонна подготовка. “Черно-белите” ще се изправят срещу Берое. Двубоят ще се проведе в събота (13.07) от 19:00 часа на “Лаута”. Представянето на Локомотив ще се състои броени минути преди началото на самата контрола. Приятелската среща ще е открита за фенове и журналисти. Локомотив..

публикувано на 11.07.24 в 17:57

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

обновено на 11.07.24 в 08:54
Красимир Дунев

Красимир Дунев - вицешампион от Атланта 1996

Красимир Дунев е роден на 11.09.1972 г. в град Пловдив.  Олимпийски вицешампион на висилка от Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.одина. Красимир Дунев е първият гимнастик в света, който прави шест поредни прелитания на висилка. В отборното класиране на България заема шесто място, а в многобоя е двадесет и първи. Дебютира на Олимпийските игри в..

публикувано на 10.07.24 в 13:59
Пламена Миткова

Пламена Миткова на 5 см от медал в Унгария

Пловдивчанката Пламена Миткова остана на 5 сантиметра от медал в дисциплината скок дължина на лекоатлетическия мемориал "Ищван Дюлай" в Секешфехервар (Унгария). Миткова постигна 6.71 метра в най-добри си опит, с което заслужи петото място в крайното класиране. Победителка стана колумбийката Наталия Линарес с 6.87 метра, пред Акелия Смит от Ямайка с 6.83..

публикувано на 10.07.24 в 09:24
Душан Керкез

"Ботев" и "Марибор" с пресконференции ден преди мача

"Ботев" (Пловдив) и "Марибор" ще проведат своите официални пресконференции преди сблъсъка помежду им от първи квалификационен кръг на Лига Европа. И двете медийни събития ще се състоят на 10 юли, сряда, на стадион „Христо Ботев“ в залата за пресконференции под трибуна "Изток".  Пръв пред журналисти и фотографи в 18:30 часа ще застане треньорът на..

публикувано на 09.07.24 в 16:32