Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обучават младежи как да се представят на интервю за работа

Ученици ще могат да избират какво да учат и как да напишат CV в Деня на професиите, който ще се проведе тази и идната събота. Събитието е напълно безплатно и ще се проведе онлайн в Google Meet. 

Мотото е “Ден на професиите: споделяме опит” и представлява платформа за помощ на бъдещи и настоящи студенти да намерят своя професионален път. 

Участие ще вземат лектори в повече от 15 сфери, сред които право, журналистика, архитектура, мениджмънт, филология и музика. 

Специалистите ще разкажат за различни професии, къде може да се изучават и какво е възможното кариерно развитие след завършване. Като допълнение организаторите са подготвили и HR работилница, в която гимназистите ще научат не само как да напишат своето CV, а и как да се представят в интервю за работа. 

Събитието за кариерно развитие, започнало като инициатива миналата година от Ротари клуб Пловдив-Филипопол 2016 г., тази включва ротаринаски клубове от цялата страна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Глобяват усилено за строителни отпадъци

Пореден нарушител глобиха от пловдивския общински инспекторат за подготвени за нерегламентирано изхвърляне строителни отпадъци. Слугителите на инспектората са открили 42 чувала в района на бул. „Източен“ 40. Те са били струпани на тротоара под тераса на блок и са били пълни със строителни отпадъци – тухли, фаянсови плочки, стиропор. Нарушителят е..

публикувано на 12.07.24 в 12:13

Вертолети помагат за гасенето на пожарите в Средна гора, има опасност за две села

Военнослужещи и два хеликоптера от 24-а авиобаза в Крумово се включиха в гасенето на големия пожар, който гори в Средна гора. Те ще действат за погасяване на пламъците в землището на село Песнопой, Община Калояново, и село Михилци, Община Хисаря.  Хеликоптерите „Ми-17“ и „Кугър“ излетяха в 13.21 ч от авиобазата и ще подпомагат действията на..

публикувано на 12.07.24 в 11:55

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на 2,4 километра от второкласния път Средногорци - Рудозем и обходния път на гр. Рудозем. Второкласното трасе е основна връзка на община Рудозем с областния център Смолян. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем –..

обновено на 12.07.24 в 11:31

Мъж загина при пожар в дома си в пазарджишко село

53-годишен мъж от пазарджишкото село Мирянци е загинал при пожар в дома си.   Сигналът е получен снощи, около 20,15 часа. Отзовалият се на място противопожарен екип е успял бързо да овладее огъня, но за съжаление мъжът е починал от задушаване. Към момента не е ясна причината за избухването на огъня.  Днес ще се извърши и дневен оглед. Огнеопасната..

публикувано на 12.07.24 в 11:27

Стартират археологически проучвания край с. Васил Левски

Тракийски селищен център от VI-V в. пр. Хр., с. Васил Левски, община Карлово получи финансиране за разкопки. Ръководител на проучванията ще бъде отново доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей (РАМ) в Пловдив.  Припомням, че миналата година Министерството на културата не отпусна средства за т.нар. Златен град до село..

публикувано на 12.07.24 в 08:45