Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха д-р Аргиров като зам.-директор на РЗИ - Пловдив

Заместник-директорът на РЗИ – Пловдив д-р Аргир Аргиров е уволнен от поста си. 

Заповедта на изпълнителния директор му е била връчена вчера с днешна дата.

„В заповедта за прекратяването на трудовото ми правоотношение няма причина или мотиви. Всичко стана от днес за утре, след като вчера сутринта тук бе главният секретар на министерството. Вече съм си вкъщи, ще си почина няколко дни, ще помисля“, посочи пред Радио Пловдив д-р Аргиров.

Той допълни, че няма обяснение защо е бил освободен като заместник-директор на РЗИ – Пловдив. По думите му няма друг уволнен от инспекцията.

Д-р Аргир Аргиров бе на този пост почти 2 години – от март 2020 г., като по-рано също е заемал длъжността за 2 години. Преди това е работил в болницата в Раковски, бил е зам.-директор и директор на МБАЛ „Пловдив“. 

В предходния мандат той бе общински съветник от листата на ГЕРБ. 

Това е втора рокада в състава на здравната инспекция в Пловдив през последните месеци. През август бе пенсионирана дългогодишната директорка на РЗИ - Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева, а нейното кресло сега заема д-р Сийка Димчева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жълт код за валежи е обявен в областите Пазарджик и Смолян

Жълт код за обилни валежи е в сила за области в Югозападна и Южна България днес. Предупреждението е в сила и за областите Пазарджик и Смолян. Минималните т емператури ще бъдат предимно между 5° и 11°, а максималните - между 16° и 21°, в Пловдив - около 20°.   Облачността ще бъде значителна, около и след обяд над Западна България -..

публикувано на 14.05.24 в 06:47

Безплатни прегледи за рак на кожата в Пловдив и региона

Скрининг за рак на кожата провеждат дерматолози в редица градове на страната, като част от европейската кампания "Евромеланома".  Безплатните прегледи в региона са в Пловдив, Пазарджик, Смолян, Велинград, Карлово, Пещера. (вижте в линка ). Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите относно злокачествените..

публикувано на 14.05.24 в 06:34

Представят изследване на големите хипермаркети в Южен централен регион

Сдружението за модерна търговия ще представи резултати от проучване за социално-икономическия принос на големите вериги хипермаркети в Южен централен регион.  Проучването е направено от експерти на Института за пазарна икономика. То ще бъде представено от Петър Ганев, старши изследовател в института, както и от Николай Вълканов, изпълнителен..

публикувано на 14.05.24 в 05:58

Екоорганизации настояват МОСВ да оповести доклада за чистотата на въздуха

Гражданското обединение “Дишай, България” и Екологично сдружение „За Земята“ подготвят национална петиция за прозрачност за състоянието и проблемите на официалната система за мониторинг на качеството на въздуха.  В Пловдив активисти на двете организации ще се срещнат и ще разговарят с граждани от 15.30 ч. на ул. „Княз Александър Батенберг“,..

публикувано на 14.05.24 в 05:49

16 нарушения за 3 години има младежът, причинил тежката катастрофа на "Руски"

Загиналият шофьор от тежката катастрофа в Пловдив е с регистрирани 16 нарушения и 5 акта за три години откакто е с книжка, съобщи Красимир Нешев, началник на "Пътна полиция" в Пловдив на пресконференция в прокуратурата. Тежко ПТП в Пловдив: Двама младежи загинаха, други двама са ранени Тежката катастрофа, отнела два човешки живота, е..

публикувано на 13.05.24 в 16:50