Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев подчини и ЦСКА с 2:0 и поглежда към второто място

Ботев сложи край на шампионските мечти на ЦСКА-София
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) изигра поредния си силен мач от началото на пролетния дял от шампионата. В среща от 24-ия кръг "канарчетата" се наложиха с 2:0 над ЦСКА-София.

Пред препълнените трибуни на "Футболен комплекс Ботев 1912" пловдивчани направиха нова силна продукция и се утвърдиха на третото място. Тодор Неделев поведе ботевистите напред, като капитанът се отчете с гол и асистенция, а другият гол бе дело на Самуел Супрайен.

В първите минути играта бе изпълнена с множество единоборства, а головите положения липсваха. В средата на първата част двата тима започнаха да изострят атаките си, а именно тогава Ботев нанесе своя удар.

В 23-ата минута Тодор Неделев центрира перфектно от корнер, а Самуел Супрайен бе оставен непокрит и с глава откри резултата. Само шест минути по-късно еуфорията завладя тотално "жълто-черните" и феновете по трибуните.

"Червените" допуснаха груба грешка в защита и топката попадна в Тодор Неделев, който с едно докосване матира Густаво Бусато за 2:0. Пет минути по-късно Виктор Генев се намеси фантастично, предотвратявайки сигурен гол на гостите.

Второто полувреме премина под сериозен натиск от страна на гостите, които изпуснаха доста положения за гол. От своя страна "канарчетата" на няколко пъти осъществиха опасни контра атаки, но не успяха да стигнат до трети гол.

В началните минути пропуски направиха Кайседо, Гарсес и Християн Петров. "Жълто-черните" отговориха с пропуск, сътворен от Па Конате и Антоан Бароан.

В последните минути пловдивчани се браниха по най-добрия начин и не допуснаха гостите да стигнат до чисти положения. В третата минута на добавеното време главният съдия Георги Давидов свири последния съдийски сигнал, който даде старт на "жълто-черните" празненства.

БОТЕВ: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев (65 - Станислав Работов), Дилан Мертенс, Тодор Неделев (74 - Димитър Тонев), Емануел Току (89 - Джак Лейн), Антоан Бароан (74 - Мохамед Брахими), Джеймс Етоо, Самуел Супрайен, Реда Рабей, Роберто Пунчец



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ломотив победи инфарктно Септември

Локомотив (Пловдив) постигна драматична победа с 3:2 над Септември като гост на стадиона в столичния квартал "Надежда".  Виктор Очаи поведе за домакините със страхотен гол в 39-ата минута. През втората част обаче появилият се от скамейката Мартин Хайдаров (67') изравни за "смърфовете". Впоследствие чрез Мартин Паскалев "черно-белите" обърнаха мача. В..

публикувано на 26.08.24 в 21:22

Решения на Спортно-техническата комисия на БФС

Спортно-техническата комисия към БФС  премести следващия домакински мач на Локомотив Пловдив да се играе по светло. Става въпрос за "железничарското" дерби срещу Локомотив София, което ще се играе в неделя от 17,00 часа вместо в събота от 21,15 часа. Ето всички решения на СТК от днес, 26 август : Поради продължаващите ремонтни дейности на тревното..

публикувано на 26.08.24 в 17:57

Локомотив продава Мичи Нтело в Швейцария

Локомотив (Пловдив) ще се раздели с Мичи Нтело. "Смърфовете" ще продадат нападателя в швейцарския Ивердон Спорт. Според белгийския журналист Саша Таволиери между двата клуба има постигнато споразумение относно параметрите на сделката, но подробности не се съобщават. Нтело ще подпише 3-годишен договор с Ивердон, който в момента заема предпоследно място в..

публикувано на 26.08.24 в 17:55

"Ботев" с първа загуба за сезона

"Спартак" (Варна) победи "Ботев" (Пловдив) с 1:0 в двубой от 6-ия кръг на Първа лига и нанесе първа загуба на пловдивчани от началото на сезона.  Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалия бивш капитан на "Ботев" Георги Аврамов. В 69-та минута Ахмед Ахмедов вкара красив гол във вратата на "канарчетата", който се оказа достатъчен за трите..

публикувано на 25.08.24 в 09:59

Нова промяна за мач на Ботев Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС официализира промяната в предстоящия мач между ЦСКА-София и Ботев. По програма двубоят трябваше да се играе на Националния стадион, но заради концерт ще се състои на стадиона в “Надежда”. Ето и пълното решение: Поради затваряне на Националния стадион “В. Левски“ за провеждане на концерти и невъзможност да се..

публикувано на 24.08.24 в 17:58