Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТДК записват албум в Канада


Пловдивската група ТДК ще е в Канада през месец Септември за записите на третия си албум. Процесът по записване и миксиране ще се осъществи във Rain City Recordings във Ванкувър, Канада от продуцента Jesse Gander (продуцирал групи като Japandroids, Brutus и White Lung).

Албумът ще се осъществи с подкрепата на Национален фонд “Култура”.

Групата работи с продуцента и по предния си албум “Успех”, който беше записан в читалището на полу-изоставено българско село във Варненско.

Стилът на ТДК е определян като алтернативен рок, ъндърграунд. В годините участниците в групата казват, че правят антирок или пост естрада.

"Най-лесно стилът на бандата може да бъде описан като актуален спрямо душевното и психическото състояние на групата", каза за Радио Пловдив вокалистът Никола Николов. Слушателите го познават и като водещ на предаването "Град под града".

 Това душевно състояние, според него, в последните 2 години, "е тревожно, в  някаква степен паническо, но и съвсем леко оптимистично".

За финансовата подкрепа от Национален фонд "Култура" Никола Николов каза:

"Смятам, че това е продукт на годините труд, който сме положили и доверието, което сме могли да създадем у хората, които имахме късмет да са част от комисиите във фонда. Защото, за да могат да разпознаят нашия продукт като ценен, те би следвало да са чували за нас. Да финансираш албум, който ще бъде записан не в България, а на около 10 000 километра оттук, би следвало да имаш някакъв контекст за това на какво са способни хората, на които даваш тези пари".






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изложба на скулптора Павел Койчев в зала "2019"

„Хоризонтално, отвесно, наклонено“ е названието на новата скулптурна провокация от големия български художник Павел Койчев в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“32. Авторът представя нови голямоформатни скулптури специално за това пространство. Творбите са абстрактни и цветни. Павел Койчев е роден през 1939 г. в София. Завършил е Национална..

публикувано на 26.07.24 в 07:42

25 години Шекспиров театър в Паталеница

За 25 години в Паталеница са се включили толкова много зрители, актьори, режисьори.  За нас театърът под звездите е кауза, каза Инна Церовска , мениджър на на Шекспирова компания „Петровден“  по повод отбелязването на 25 години Шекспиров театър под звездите в село Паталеница  и представяне на проявите, посветени на годишнината. На 26 юли ще..

публикувано на 25.07.24 в 11:11

Строги мерки за сигурност за тридневния HILLS OF ROCK

Пловдивската полиция огласи мащабни мерки за сигурност по време на големия музикален форум –  „Хилс ъф Рок“.  Предвидено е силно полицейско присъствие в периметъра на фестивала. Мобилни екипи ще патрулират постоянно и ще реагират незабавно при всеки сигнал.  Униформените ще охраняват паркинг зоните за автомобили на посетителите  - пред..

обновено на 25.07.24 в 08:58

Панайот Панайотов открива изложба в Пловдив

Самостоятелна изложба с 56 графики и живописни творби открива художникът и преподавател Панайот Панайотов в новата зала на Дружеството на пловдивските художници, която е на бул. “Цар Борис  III Обединител” 153. Изложбата ще бъде представена от брат му – художника Тодор Панайотов. Панайот Панайотов е завършил Националната художествена..

публикувано на 24.07.24 в 06:46

"В света на музиката" идва в Пловдив на 23 юли

Започна лятното турне на маестро Веско Ешкенази, виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов. „В света на музиката” ще зарадва публиката в Пловдив на 23 юли, а през есента ще гостува в Добрич, Балчик и Варна. Проектът с красивото заглавие „В света на..

обновено на 23.07.24 в 08:13