Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на ул. "Даме Груев" боксува, а фирмата иска оскъпяване с 30%

„Съюз за Пловдив“ настоява да се ускорят темповете на ремонт на улица „Даме Груев“ в район „Южен“. Забавянето на реконструкцията създава големи затруднения в трафика и поставя под съмнение спазването на договорения срок от 10 месеца. Това стана ясно от изказването на Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“ по време на днешната сесия на Общинския съвет. 
 

Проектът е на стойност 7 милиона и 400 хиляди лева и е предвидено да се изпълни на три етапа. Реализацията на първия етап започна на 15 декември миналата година и включва отсечката от булевард „Македония“ до улица „Охрид“. Ремонтните дейности по нея трябваше да приключат до 23 март, но се оказа, че има издаден акт 10 за спирането им, когато са настъпили неблагоприятни метеорологични условия, каза пред Радио Пловдив районният кмет „Южен“ Костадин Язов. 

Управителят на фирмата изпълнител „Парсек груп“ ЕООД Бончо Бонев каза, че не може да се говори за забавяне, а само за изместване на срока по обективни причини.

„Имаше зима, имаше промяна на ЗОП, да не говорим за заплащането, че Община Пловдив не ни е превела авансово пари. Ние сме доставили материали за трите етапа по проекта, които са на стойност 1 милион и 500 хиляди лева. Общо с извършената работа до момента сумата е 2 милиона лева“, каза Бонев.

Вече е демонтирана старата настилка в отсечката от булевард „Македония“ до улица „Охрид“, направена е канализация и водопровод. Очаква се промяна на трасето на част от водопровода, което налага съгласувателни процедури. Това е причината да се спрат строително-монтажните работи. Вероятно те ще приключат след два месеца, тоест до началото на месец юли, казаха от фирмата изпълнител.

Изпълнителят вече е поискал актуализация с малко под 30% на договорената сума по проекта, заради растящата инфлация.

Управителят на „Парсек груп“ ЕООД допълни, че е възможно по финансови причини да се спре работата по проекта, тъй като той е за 7 милиона и 400 хиляди лева, а в проекто-бюджета на Община Пловдив са  заложени 4 милиона и 400 хиляди лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кариера в Храбрино няма да има, фирмата се оттегля

Няма да има кариера в Храбрино. Новината съобщи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, като обясни, че е сключил споразумение с фирма „Еолит“ ООД, която искаше да изгражда кариера за добив на гнайсошисти в местността „Бунилото“ край селото.  По силата на споразумението фирмата се задължава в 7-дневен срок да оттегли заявеното инвестиционно..

публикувано на 02.07.24 в 16:47

Катастрофа блокира трафика при 159-ти км на АМ "Тракия"

Катастрофа между 2 камиона блокира трафика по АМ „Тракия“, на границата между областите Пловдив и Стара Загора. Има разсипан товар по пътното платно, който допълнително затруднява движението. По информация на АПИ движението при км 159-ти в посока София е ограничено заради пътнотранспортно произшествие.  Има обходен маршрут от пътен възел..

обновено на 02.07.24 в 16:42

Специален влак с ретро вагони ще пътува по теснолинейката от 06.07.

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път на 6-и юли, когато е празника на град Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

публикувано на 02.07.24 в 14:50

Водният проект затваря за месец движението и в част от ул. „Индустриална“

Южното платно на ул. „Индустриална“ от кръстовището с бул. „Кукленско шосе“ в посока запад се затваря за движение от утре – 3 юли, сряда до 3 август, събота, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“- Пловдив. В периода се предвижда да бъдат извършени строително-монтажни работи по реконструкция и изграждане на канализационната и..

публикувано на 02.07.24 в 14:28

Започна строежът на тренажорния комплекс за новите ни изтребители

На летище "Граф Игнатиево" стартира изграждането на тренажорния комплекс за самолет F-16 Block 70. От Министерството на отбраната уточняват, че днес е открита строителната площадка, с което на практика започва изграждането на тренажорния комплекс на новия боен самолет. Българската страна ще получи оборудването по международен договор, сключен..

публикувано на 02.07.24 в 13:41