Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има голям интерес към българската песен за Евровизия

Intelligent Music Projects са супергрупата, която ще представи България на Евровизия 2022 с песента "Intention". Те ще участват в първия полуфинал във вторник, 10 май в Торино. Създателят, продуцент и автор на музиката и текстовете на песните на групата доктор Милен Врабевски заяви в интервю за Радио Пловдив, че изключително доволен от подготовката за Евровизия.

„Огромен интерес има към нас. Имаме изключително много участия пред публика и медии. В момента представяме на живо, в акустична версия парчето в Загреб и Белград. Очакваме този интерес да продължи да се засилва“, каза доктор Милен Врабевски.

Песента „Intention“ - химн на човека, който иска да се развива

„Песента е за този човек, който иска да прогресира, но на базата на един много прост принцип – да влезеш в резонансна чистота с вселенските закони. Но първо трябва да преодолееш войната вътре в себе си. И да се превърнеш в човек, който живее за другите хора, тоест – индивид с мисия. А „Намерение“ е игра на думи, защото имаме намерение да спечелим Евровизия. Затова поставихме на преден план точно това заглавие“, обясни още доктор Врабевски.

Intelligent Music Projects с подкрепа от световни рок звезди

Той подчерта, че песента на България се харесва от професионалните музиканти. Доказателство са получените до момента 34 видеа от топ рок звезди, които пожелават успех на Intelligent Music Projects на Евровизия 2022. Сред тях са всички музиканти от Nazareth, половината членове на легендарните групи Rainbow, Black Sabbath, Judas Priest и др. Подкрепа е получена още и от Джон Пейн от Asia и Саймън Филипс, които са участвали в албуми на българската група, а също и от много други звезди от световна величина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" за Петър Берон и неговия "Рибен буквар"

[module="Media" entry="Audio" title="Предаването ''Срещите'' на 9 март" url="http://82.119.84.123/storage/Radio Plovdiv/2024/PREDAVANIA_2024/PUBLICISTIKA/Sreshti/SRESTITE_09,03,2024.mp3" download="false" class=""  Да си спомним за учения енциклопедис Петър Берон и неговия "Рибен буквар", който стана на 200 години.                             Гост на..

обновено на 19.07.24 в 18:37

Започна 45-тото археологическо лято на селищна могила Юнаците

В програма "Точно днес" разговор за селищна могила Юнаците . През това лято на знаковия обект в област Пазарджик археолозите продължават с нова серия проучвания. С ръководителя им доц. Камен Бояджиев , говорим за очакванията и за средствата, които ще са нужни там. Доц. Камен Бояджиев е археолог от НАИМ-БАН: Тази седмица започнахме археологическите..

публикувано на 19.07.24 в 10:14

"В света на музиката" идва в Пловдив на 23 юли

Започна лятното турне на маестро Веско Ешкенази, виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов. „В света на музиката” ще зарадва публиката в Пловдив на 23 юли, а през есента ще гостува в Добрич, Балчик и Варна. Проектът с красивото заглавие „В света на..

публикувано на 19.07.24 в 06:48

Галерия „Сигна“ със сборна лятна изложба на известни творци

Галерия „Сигна“ представя сборна лятна експозиция с творби на около 20 автора – живопис и малка пластика. Изложбата може да бъде разгледана до края на месец август. „Сборната изложба представя творби на автори, с които работи нашата галерия. Наблюдаваме във времето какво се търси и харесва от публиката. И подбираме и творбите, които да..

публикувано на 18.07.24 в 10:46

Кръстьо Лафазанов е кОмикадзе!

Открихме любимия на хиляди българи актьор Кръстьо Лафазанов в разгара на лятото насред германската провинция Баден- Вюртемберг, където договаря дати за своя стендъп концерт  "КОмикадзе на кръстЮпът".  Той любезно откликна на молбата ни за интервю и благодари за интереса  на пловдивчани към него. Доволен е от лятото, въпреки жегите и натрупаната..

публикувано на 17.07.24 в 16:55