Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среднощна евакуация заради пожар в Пловдив, 3 жени пострадаха

| обновено на 22.04.22 в 08:58
Снимката е илюстративна
Снимка: Румен Сарандев

Три жени пострадаха при пожар в апартамент на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив тази нощ, а част от хората във входа са били евакуирани заради силно задимяване. 

Обгазените жени са на 29, 50 и 83 години,съобщават от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  

Сигналът е подаден час и двайсет минути след полунощ. 8 пожарникари с две специализирани коли са се борели с огъня. Успяват да изведат най-застрашените. Спасяват трите жилища, съседни на това, в което е лумнал пожарът. 

В него той е унищожил домашно имущество и климатик, стените са опушени. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на 2,4 километра от второкласния път Средногорци - Рудозем и обходния път на гр. Рудозем. Второкласното трасе е основна връзка на община Рудозем с областния център Смолян. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем –..

обновено на 12.07.24 в 11:31

Мъж загина при пожар в дома си в пазарджишко село

53-годишен мъж от пазарджишкото село Мирянци е загинал при пожар в дома си.   Сигналът е получен снощи, около 20,15 часа. Отзовалият се на място противопожарен екип е успял бързо да овладее огъня, но за съжаление мъжът е починал от задушаване. Към момента не е ясна причината за избухването на огъня.  Днес ще се извърши и дневен оглед. Огнеопасната..

публикувано на 12.07.24 в 11:27

Стартират археологически проучвания край с. Васил Левски

Тракийски селищен център от VI-V в. пр. Хр., с. Васил Левски, община Карлово получи финансиране за разкопки. Ръководител на проучванията ще бъде отново доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей (РАМ) в Пловдив.  Припомням, че миналата година Министерството на културата не отпусна средства за т.нар. Златен град до село..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33