Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Лебедова песен“ по Чехов на пловдивска сцена

| обновено на 26.04.22 в 15:06

В рамките на „Сцена в джаза“ в Пловдив, на 27-ми април с начало 19.30 часа в „Bee Bop“, стартира моноспектакълът „Лебедова песен“ по Чехов. Актьорът Цветан Алексиев влиза в образа на Васил Василич Светловидов, дългогодишен актьор, който е забравен и заключен в театъра, след празненството по случай бенефиса му. В подкрепящата роля е младият актьор Димитър Василев. Режисьор на постановката е Ростислав Георгиев.

Изоставен сам в празното пространство, попаднал като в клопка, шега на съдбата, Васил Василич Светловидов вижда възможността за едно извънредно представление, последно след последното“, разказва режисьорът Ростислав Георгиев.

Ситуацията е доста особена, защото това е един човек прекарал живота си в театъра. Бил е комик, който е играел всякакви посредствени неща и определено, не е удовлетворен от това. Предчувствайки края си той започва той реализира, по някакъв начин, спектакъла на живота си. И изиграва всички неща, които не е успял да изиграе. Минава през живота си и през ролите, които не е успял да има“, коментира актьорът Цветан Алексиев.

Един спектакъл за това какъв би могъл да бъде човекът-творец? Да провиди в тъмнината възможния друг театър, възможните други роли, до които така и не е успял да се докосне в изтеклия си, вече, живот. И преди да се сбогува с него, да изпее своята лебедова песен.

Повече за спектакъла, за значимите неща в живота, за важните роли, актьорът Цветан Алексиев разказва в предаването „Вход свободен“.

Чуйте, в прикачения файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Специално изградената зала-трезор за съкровището в Историческия музей в Панагюрище

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се завръща у дома

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище пристига днес в Панагюрище . То ще остане на роден терен до 10-ти септември. 9-те уникални тракийки съда ще бъдат подредени в специално изградената зала-трезор в историческия музей, която отговаря на всички критерии за сигурност.  Паралелно с това тече и подготовката по отбелязването на..

публикувано на 09.08.24 в 08:40

Джаз концерт със 17 000 свещи на Античния театър в Пловдив тази вечер

Джаз музикантът Боби Вълчев, който от дълги години живее в Дубай, ще изнесе довечера концерт на Античния театър под светлината на 17 000 свещи.  Те ще бъдат запалени на сцената и с тях той ще подобри световния рекорд за музика на свещи. Досега той се държежше от концерт, провел се в Ню Йорк, където бяха запалени с хиляда по-малко.  На сцената..

публикувано на 09.08.24 в 07:57

Борис Стоилов показва изложбата си „Concerto movimento“

Известният български майстор на илюстрации – художникът Борис Стоилов, открива своята изложба „Concerto movimento“ в галерия „Apsenal of art“ в квартал Капана.  Борис Стоилов е роден в Пловдив, завършил е Националната гимназия за сценични и екранни изкуства и специалност „Графика“ в Националната художествена академия. Той е автор на повече от..

публикувано на 08.08.24 в 09:03

Даниела Настева представя авторска музика в Пловдив

Тази вечер от 19 часа в галерия “Димитър Георгиев” ще се проведе концерт с авторска клавирна музика на Даниела Настева . Концертът е по повод нейния рожден ден. Талантливата композиторка избра да се срещне със свои почитатели и да представи пред тях най-новите си музикални творби. Сред тях е и музикалната композиция "Бурята". Миналата..

обновено на 08.08.24 в 07:07

Известният тенор Марин Йончев с концерт в Пловдив

За първи път известният тенор Марин Йончев ще представи самостоятелен оперен концерт в Пловдив. Той е озаглавен "Италианска оперна вечер" и ще се състои на 1 септември от 19.30 часа в Дом на културата "Борис Христов". Пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на едни от най-обичаните арии, написани от знаменити класически..

публикувано на 08.08.24 в 08:00