Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заемът за спортна инфраструктура на обществено обсъждане

В четвъртък ще се проведе общественото обсъждане за новия заем, който община Пловдив иска да изтегли. Проектите, които ще бъдат финансирани от новия дълг са двата стадиона Ботев и Лаута и нов плувен комплекс с 50-метров басейн.

За двата стадиона ще бъдат отпуснати по 12 милиона лева, а за новия плувен комплекс, който ще бъде до басейна Младост - 20 милиона лева.  От проекто-предложението не става ясно с кои банкови институции се водят разговори за новия кредит, но се допуска варианта новият дълг да бъде частично или изцяло взет от Фонда за устойчиво градско развитие

Отделно от кредита за стадион Ботев, в който до момента са вложени от държавата 25 милиона лева, на общината ще й бъдат нужни още близо 16 500 000 лева, а за плувният комплекс 1,5 милиона лева. Средствата ще се търсят или от местния или от държавния бюджет. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Наказания заради насилие в детска градина "Фантазия" във Велинград

Прокуратурата и полицията разследват  дали в детска градина „Фантазия“ във Велинград  е било упражнявано насилие върху децата от страна на персонала в заведението. Поводът са разпространени кадри в социалните мрежи, на които се вижда как възпитателка удря и дърпа деца за косите.  Към този момент са разпитани 8 души, сред които работещите в..

обновено на 30.05.24 в 15:27

Реконструираха 6 улици в "Централен" за над 12 млн. лв.

Реконстроираха 6 улици в район „Централен“ за малко над 12 милиона лева. По-голямата част от средствата идват от европейска програма.  1 465 555 лева са от   държавния бюджет, а приносът на община Пловдив е 463 093 лева. Подменена е тротоарната настилка и осветлението. Районът е озеленен с 30 нови фиданки. Ремонтираните улици са „Неофит..

обновено на 30.05.24 в 15:21

Арестуван е 19-годишният младеж, заснел видео с опасното си шофиране

Прокуратурата повдигна обвинение на 19-годишния шофьор, който фучал с над 140 км в час по пловдивски булеварди. Държавното обвинение счита, че Петър Попов е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществени ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като постъпката се отличава с изключителна дързост и цинизъм. На 27 май..

публикувано на 30.05.24 в 14:41

Държавата ще отпусне 10 млн. лв. за наводнените карловски села

Държавата е готова да отпусне 10 млн. лв. за възстановяване на щетите в карловските села, които пострадаха от наводненията преди две години.  Това стана ясно след среща между служебния премиер Димитър Главчев, кмета на Карлово Емил Кабаиванов и областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев.  До тук се стигна след вчерашната едночасова..

публикувано на 30.05.24 в 14:33

Разследват насилие в детска градина във Велинград

Прокуратурата и полицията в Пазарджик се самосезираха след разпространените кадри за насилие в иновативната детска градина „Фантазия" във Велинград. На кадрите се вижда как възпитателка дърпа и удря децата. Кадрите са разпространени в социалните мрежи късно снощи. Към момента не е ясно кой е автор на тиражираните клиповете, предполага се, че кадрите са..

обновено на 30.05.24 в 12:10