Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс за училищен театър на испански език

Пловдив е домакин на националния конкурс за училищен театър на испански език. Тази година събитието ще се проведе на сцената на Държавния куклен театър в града. 

Участниците в 22-то издание са от различни езикови гимназии в страната и са подготвили тетарални постановки с помощта на своите преподаватели. 

Програмата продължава два дни, а награждаването е утре вечерта. Инициативата се организира от образователния отдел на испанското посолство в София. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Магията на Долнослав“ в Археологическия музей

В Регионалния археологически музей в Пловдив днес ще бъде открита изложба "Магията на Долнослав". Тя се реализира съвместно с информационния портал „Преоткритият Свят на Стара Европа - форум за история и археология“ и музея в Пловдив. Куратор на изложбата е археологът Росица Миткова. Експозицията представя находки от селищна могила Лопките,..

обновено на 20.06.24 в 10:19

Рок шоу на Ингви Малмстийн на Античния театър довечера

Световноизвестният рок китарист Ингви Малмстийн излиза тази вечер на сцената на Античния театър в Пловдив. Той е известен със своята виртуозна техника, мелодични композиции и енергични изпълнения. Ингви Малмстийн  е един от най-великите рок китаристи на всички времена. Носител е на множество награди, има номинации за Grammy  и е продал над 10..

публикувано на 20.06.24 в 06:59

Галерия „Резонанс“ представя живопис на Теоман Заим

Художникът Теоман Заим открива изложба живопис в галерия „Резонанс“. Тя съдържа 60 картини, в които експресията на внушението създава особено категорично и заедно с това нежно усещане за празничност.  Теоман Заим е роден в Косовска Митровица, Югославия. По образование Заим е машинен инженер, но е изкушен от изобразителното изкуство и  от..

публикувано на 20.06.24 в 06:46

Литературно четене и дискусия с чешката поетеса Силва Фишерова

Чешката поетеса, белетристка и класическа филоложка Силва Фишерова гостува на Пловдив чете 2024 със съдействието на Чешкия център и с подкрепата на Чешкия литературен център и Моравската библиотека в Бърно. Литературно четене и дискусия ще е с участието на проф. Жоржета Чолакова и преводачката Нина Тодорова. Срещата е от 18 часа в Би Боп..

публикувано на 19.06.24 в 05:47

Николай Панайотов представя изложбата "Алафранга" в Пловдив

Художникът Николай Панайотов  представя най-новата си изложба в зала „2019“ на ул. „Гладстон“ 32.   Тя се нарича „Алафранга“ и съдържа експресивни живописни платна от последните творчески години на художника, както и провокативни 3D скулптурни инсталации, представящи различен и съвременен аспект на тема алафранга.  Базирайки се на..

публикувано на 18.06.24 в 06:30