Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Боян Ангелов представя "Универсум" в Културния център на Радио Пловдив

Най-новата поетична книга на Боян Ангелов „Универсум“ ще бъде представена в Културния център на радио Пловдив. Тя излиза под печата на Издателство за българска литература „Лексикон“ и съдържа над 60 стиготворения.

Досега авторът има издадени 18 книги с поезия. Боян Ангелов е носител на множество наши и международни литературни награди, сред които Националната Вазова награда за литература за 2021 г., орден „Св. Св. Кирил и Методий“  - огърлие за особено значимите му заслуги в областта на културата и изкуството. 

От 2012 г. е директор на издателство „Български писател“, а от 2014 г. – е избран за председател на Съюза на българските писатели.


Още от категорията

ЕС трябва да влезе в 21 век, кризите активизират дебата за промяна

Твоят глас е важен за Европа - такава, в каквато искаш да живееш! Във вторник, 17.05.2022 г. екипът на Радио Пловдив проведе  втората  дискусия от проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“. Базова тема..

обновено на 17.05.22 в 14:21

Премиера на "Крадецът на слама" в Културния център на Радио Пловдив

Николай Илчевски представя новата си книга "Крадецът на слама" на 19 април в Първо студио на Радио Пловдив.   Продължението на издадената преди 4 години „Записки от селската кръчма“ изобилства от истории на селски семейства, чиито деца вече са  в големия град или в чужбина. Книгата събира  86 истински истории от българските села, разказани с..

публикувано на 18.04.22 в 15:06

БНР и ORF заедно „За по-добро бъдеще“

Българското национално радио се включва в инициативата "За по-добро бъдеще" (" Fixing the Future ”) на Австрийския обществен оператор ORF. По време на събирането на международни проекти, което ще започне на 21 март, БНР ще излъчва информация за възможността проекти в сферата на климатичните иновации от България да се включат в инициативата, както и свои..

публикувано на 11.04.22 в 14:20

Радио Пловдив отново е домакин на музикалния фестивал "Тримонтиада"

В Първо студио на Радио Пловдив започва музикалния фестивал "Тримонтиада" 2022, който ще се проведе в три последователни вечери  от 07 до 09 април. О рганизатор на събитието, превърнало се в традиция за Пловдив, е световноизвестният музикант и пианист маестра проф. Галина Врачева.  Всички концерти са с начален час 19:30 часа и ще могат да бъдат..

публикувано на 07.04.22 в 13:23

Красимира Алексиева в Радио Пловдив с премиера на книгата си „ДНК“

Галеристката  Красимира Алексиева гостува в Радио Пловдив с премиера на книгата си „ДНК“.  Изданието събира автобиографията на Краси Алексиева и биографията на галерия „Възраждане“ в Стария град.  Срещата е от 18:00 ч. в Първо судио на радиото.   Доц. Владимир Янев ще представи автобиографията и ще припомни творческия път на..

обновено на 06.04.22 в 11:55