Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теренът е частен, но до момента е използван като зелена площ

Граждани протестираха заради строеж на 14-етажна сграда

| обновено на 29.04.22 в 16:46

Жители на "Южен" излязоха на протест пред районното кметство заради поредния строеж в и без това вече презастроения квартал „Кючук Париж“. Новата кооперация ще се намира до ул. "Асен Христофоров" и ще бъде 14 етажна.

Теренът между блоковете до момента се е използвал като зелена площ - за разходка и игра на децата, но от два дни той вече е ограден. На мястото има и багери, които работят.  Оградата се намира на 5 метра отстояние от най-близкия блок, разказват живеещите в района.

Протестиращите твърдят, че не са били предупредени и уведумени за предстоящото строителство. Те се притесняват, че презастрояването ще задълбочи още повече проблема с водоподаването и паркирането в района.

"Не виждам смисъл от строеж на нова кооперация, след като в района има цели 12 и се строят още 4. Те дори не са населени", коментира Димитър Славов.

„Отсякоха 10 дръвчета, под които като малка съм играла“, добави Маринела. Те подчерта още, че там няма нито къде да играят децата, нито има детски градини.

При протестиращите слезе кметът на район "Южен" Костадин Язов, който им обясни, че всичко е законно. По думите му строителното разрешение е издадено от Голяма община месец февруари.

"Теренът е възстановен на частни собственици преди много години", обясни Язов и добави, че направил възражение по отношение на озеленяването в първоначалния проект. След което разработката била върната и поправена. 

Повече чуйте в репортажа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Доспат празнува и събира чешмари край язовира

Хиляди хора събра местността Събора край язовир Допсат за празника на града, чешмарите и фестивала на народното творчество.  Тържествата преминават под знака на 50-годишнината от обявяването на Доспат за град. Чешмарството е уникално за пределите на Родопа планина, приема се като част от гостоприемството на родопчани. Всеки от чешмарите разказва..

публикувано на 24.08.24 в 14:25

Oграничават движението по част от ул. "Георги Бенев“

От 6 до 16 часа днес се спира движението на автомобили по ул. "Георги Бенев" в пловдивския район "Северен".  Причина за временното ограничаване на трафика е извършването на довършителни дейности за пускането на екслоатация на Голямоконарско шосе.  То важи за участъка от бул. ”Васил Априлов” до бул. ”Васил Левски”. Променя се и  част от м аршрута за..

обновено на 24.08.24 в 12:02

Атанас Запрянов е готов да остане военен министър и в новия служебен кабинет

Министърът на отбраната Атанас Запрянов все още не е разговарял с премиера Димитър Главчев относно евентуално негово участие и в следващия служебен кабинет , но ако бъде поканен , той ще приеме. Това заяви Атанас Запрянов пред журналисти на Летище Пловдив , където се запозна с хода на българо-американското  учение „Тракийско лято - 2024“.   В..

публикувано на 24.08.24 в 11:57

Български и американски пилоти участват в "Тракийско лято"

Ден за гости и медии на ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято - 2024“ ще се състои днес на летище Пловдив. На събитието ще присъства министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов. Присъстващите ще бъдат запознати с протичането и резултатите от..

обновено на 24.08.24 в 07:34

Мирно шествие провеждат украинските бежанци в Пловдив

Мирно шествие под надслов „С Украйна в сърцето!“ ще се проведе тази вечер от 18:30 часа в Пловдив. То ще тръгне от дом „Левски“ на Главната и ще завърши на площад „Централен“ в 19 часа.   Организатор на събитието за  33-та годишнина от Независимостта на Украйна е фондацията на Наталия Елис. Тя заедно с деца и жени, пристигнали в Пловдив, заради..

обновено на 24.08.24 в 07:34