Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо с жалба срещу рефера на мача с ЦСКА 1948

Спорната ситуация на стоп-кадър
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив

Ръководството на Локомотив (Пловдив) подаде жалба срещу рефера Валентин Железов. Както е известно, "черно-белите" загубиха с 0:1 гостуването си на ЦСКА 1948, като вратарят на домакините спаси 2 дузпи. При първата от тях Райън Бидунга вкара след добавка, но голът бе отменен заради негово навлизане в наказателното поле при изпълнението на дузпата.

Ето и позицията на "черно-белите":

"Повод за нашето недоволство е ситуацията в 68-ата минута на срещата с ЦСКА 1948 от 29-тия кръг на Първа лига. Тогава Локомотив получи дузпа за игра с ръка на Емил Мартинов. Зад топката застана Парвиз Умарбаев, вратарят Наумов отрази, а при добавката Бидунга бе точен. Голът не бе зачетен, защото защитникът „е навлязъл“ в наказателното поле преди изпълнението на дузпата.

Решението да бъде отменено попадението е в противоречие с “Правилата на играта”. Там ясно е описано, че за да бъде отменен гол, в момента на изпълнението на наказателния удар, футболистът на атакуващия отбор трябва да е стъпил в наказателното поле, а не, както в случая, кракът му или част от тялото му да е във въздуха отвъд линията. При тази ситуация Локомотив е ощетен, тъй като решението на съдията не съответства с описанието на въпросната ситуация в „Правилата на играта“. Заради това ще подадем жалба.

Ръководството на Локомотив няма намерение да оправдава допуснатата загуба и пропуските на терена със съдийските решения, но в същото време апелираме за честна битка за седмото място, което дава право на бараж. Това включва и безпристрастни решения на реферите, основаващите се само и единствено на „Правилата на играта“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слушайте реванша "Ботев" - "Панатинайкос" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) посреща "Панатинайкос" в мач-реванш от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа днес. Срещата на стадион „Христо Ботев“ започва в 21:00 часа българско време и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първият двубой на гръцка земя завърши с минимален успех на ПАО с 2:1. Александър Йеремейеф и Анастасиос Бакасетас от дузпа..

публикувано на 01.08.24 в 10:11

Отличиха волейболни шампионки с почетна значка на Пловдив

Пловдивските общински съветници решиха единодушно със званието „Почетна значка на Пловдив“ да бъдат отличени три пловдивски състезателки от националния отбор на България по волейбол до 18 годишна възраст, който спечели титлата на приключилото Европейско първенство за девойки.  Званието се присъжда на Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена..

публикувано на 01.08.24 в 10:10

Съдийски назначения 3-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви нарядите за мачовете от третия кръг на Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Левски бе поверено на Никола Попов. В същото време Васимир Ел-Хатиб бе избран да свири срещата в "Коматево" между Крумовград и Ботев (Пд). Ето и всички назначения за двубоите на пловдивските отбори : 2 август 2024 г., петък, 21:15 ч...

публикувано на 31.07.24 в 18:07

Душан Керкез: Продължавам да твърдя, че Панатинайкос е фаворит

Старши треньорът на Ботев (Пловдив)   Душан Керкез даде пресконференция преди реванша с Панатинайкос. Ето какво заяви наставникът на "канарчетата" преди сблъсъка: "Панатинайкос има много класни футболисти. Това е отбор с много история. Имат много качество и от това, което чувам, водят в отбора още качествени футболисти. Не се плашим от Панатинайкос...

публикувано на 31.07.24 в 18:05

Панатинайкос кацна в Пловдив без трима титуляри

Отборът на Панатинайкос има сериозни кадрови проблеми преди гостуването на Ботев (Пловдив). За реванша с “канарчетата” отпаднаха двама от основните футболисти на “зелените” – капитанът Шенкевелд и халфът Вилхена. “Детелините” проведоха последната си тренировка в Атина във вторник следобед, а днес ще кацнат в Пловдив. Очаквано извън битката под..

публикувано на 31.07.24 в 18:02