Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха бияча на шофьор и кондуктор от градския транспорт

| обновено на 03.05.22 в 18:36

Задържан е мъжът, който нанесе побой на кондуктор и шофьор на автобус 7 в Пловдив на 2-ри май. Арестуваният е на 37 години и е криминално проявен, съобщиха от Районната прокуратура. 

По първоначални данни побоят е заради отправена забележка към съпругата на задържания мъж, която също е пътувала с него. 

На шофьора е нанесена лека телесна провреда, а на кондуктуро – средна, като от прокуратурата са назначени допълнителни експертизи. 

Мъжът е задържан за 24 часа като по случая е образувано досъдебно производство.

В интервю за Радио Пловдив собственикът на „Хеброс Бус“Веселин Дошков разказа повече подробности за тежкия инцидент. Той обясни, че шофьорът на рейса не е успял да повика  помощ от охранителната компания, която обгрижва колите.

Там няма „паник бутон“, защото такъв е трябвало да се монтира като част от изискванията на електронната транспортна система на Пловдив, която обаче се провали и нищо от  нея не бе въведено, добави превозвачът. 

В автобусите има монтирани камери, но те са с твърде малко памет и не са запазили никакви кадри от инцидента.  в момента тече пълно преоборудване с мощни записващи устройства, с които до месец - два ще се монтират във всички рейсове на "Хебросбус", увери Веселин Дошков. 

Съпругата на пребития шофьор разказа, че той не е намерил съдействие от екипите на фирмата за да бъде откаран автобуса в гаража и мъжът е сторил това сам, макар и намирайки се в много тежко състояние.   Собственикът призна за този пропуск, който обясни с почивния ден и  това, че дежурният механик е бил зает с друг случай. 

По зла ирония на съдбата по-тежко пострадалият кондуктор Иван Канделджиев за втори път  става жертва на побой от озверял пасажер. 

През юни 2018 г. по време на работа той бе изхвърлен през вратите на автобуса (отново по линия №7) след скандал с пътник заради отворени прозорци в тежката жега при включен климатик.  В заформилото се меле нападателят  изблъскал кондуктора, който паднал от рейса върху тротоара с разбита глава.  Възрастният човек прекара дълго време в болница и дори претърпя тежка мозъчна операция. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34

Хисаря и Калояново набират доброволци за гасене на пожарите и утре

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и утре в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.  Областният управител на Пловдив Христина Янчева благодари на десетките граждани, които заедно с огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността..

публикувано на 13.07.24 в 18:34