Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Пловдив Бойко Борисов нахока президент и управляващи за Гергьовден

Няма помощ за Украйна, има кризисен ПР за Кирил Петков, каза Борисов

| обновено на 06.05.22 в 12:38

"Срам за този парламент, хората са в криза, вчера депутатите 6 часа се питаха как да вземат повече пари на данъкоплатците, срамота е това", каза Бойко Борисов в Пловдив. Той посочи, че не гледа изявите на президента Радев, слуша повече владиците.

"Радев доведе и инсталира това правителство, той няма позиция", каза Борисов.

По думите му президентът е направил така, че хората да се мразят. 

"Нека да слушаме митрополит Николай, който казва, че ни трябва мир, а не войни", призова бившият премиер.

"Няма помощ за Украйна, има кризисен ПР за Кирил Петков, щом вкараха в кризисния ПР и украинския посланик, правете сметка. Уведомил съм за действията му нашите приятели в Украйна, коалицията вече се е разпаднала, единствената бръмка в нея е корупцията", заяви още пред журналисти в Пловдив Бойко Борисов. 

"Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко направи кризисен ПР, за да спаси Кирил Петков. Повече няма да го приема в централата на ГЕРБ", заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посети два от храмовете в града за Гергьовден.

Той разгледа новия параклис “Св. Архангели”  до Тунела в Стария град.  Новият храм е на мястото на разрушен при строителството на тунела под Джамбазтепе.  Старият параклис е носил името на Светите архангели, така ще се казва и сегашният. Първата копка направи преди две години митрополит дядо Николай. 

По-рано Борисов заедно с кмета на Пловдив Здравко Димитров и народни представители от ГЕРБ участваха в литургията в храма "Свети Георги", която бе отслужена от пловдивския митрополит Николай. 

"Молете се за мир! Христос би застанал на страната на Украйна.", каза в словото си митрополит Николай. Той заяви, че моли Бог да пощади децата, майките, старците и всички хора в братоубийствената война, която се води в Украйна. 

Митрополит Николай се обърна към Борисов с благодарност, че не е затворил храмовете по време на пандемията от Ковид-19.

"Бъдете победители и Свети Георги да ни пази, той да е покровител на епархията ни и на Пловдив!", пожела още митрополитът в края на литургията в едноименния храм в града. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

30 постройки изгоряха, евакуираха 15 души при пожара до Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча , област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.    Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби.  Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища Към екипите от пожарните..

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град Баня...

обновено на 16.07.24 в 16:16

ОД на МВР в Пазарджик има нов временен шеф

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Даниел Бараков е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Пазарджик.  Днес той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.  Старши комисар Даниел Бараков е на 43 години. Завършил е висшето..

публикувано на 16.07.24 в 15:38