Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пребиха шефа на КТ "Подкрепа" в "Либхер"

| обновено на 09.05.22 в 14:35

Пребиха председателя на КТ „Подкрепа“ в „Либхер Хаусгерете Марица“ ЕООД – Божидар Матеев. Побоят е нанесен на 5 май около 22 часа в новия парк в Прослав. 

Нападателят го съборил на земята и нанесъл 10 удара в главата и в областта на челюстта. Всичко продължило малко повече от минута.

По непотвърдена от полицията информация нападателят е Ташко Боруков, работил за Военна полиция.

Божидар Матеев обясни, че конфликтът започнал от забележка за музиката и настояване за спирането ѝ. Напрежението ескалирало обаче след като нападателят научил, че Матеев е председател на синдикалната организация в "Либхер".

Матеев подал сигнал за нападението във Второ Районно управление, като полицаите издали протокол за предупреждение, в който констатацията е, че вината е равнопоставена, а причината - силна музика.

От синдикат "Подкрепа" се съмняват дали случаят не е свързан със синдикалните и социални проблеми в предприятието, алармират от КТ "Подкрепа".


Ползвайки правото си на отговор от фирма Либхер съобщиха, че Божидар Матеев, който твърди, че е синдикален лидер на „Подкрепа“ в предприятието въобще не работи там.

От фирмата заявяват, че ще потърсят по съдебен ред правата си заради уронваване на авторитета на предприятието.

„Участието на г-н Матеев в битов скандал показва единствено морала на кадрите на КТ „Подкрепа“, които се опитват от известно време да изнудват ръководството на фирмата и ежедневно публикуват неверни твърдения, целящи единствено да уронят престижа на един социално отговорен немски инвеститор, спазващ всички закони на Република България“ се казва в съобщението на фирмата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Променят разписанията на първите и последните автобуси в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив прие актуализацията на разписанията на част от автобусните линии.  В предложението се премахват първите и последни курсове на някои от тях заради недостига на шофьори и отпадналата необходимост от прекалено ранни и късни автобуси.  В някои от случаите пък се добавят курсове. Предложението беше прието с 24 гласа..

обновено на 16.05.24 в 17:06

Рангел призна, че сам е пребил Митко от Цалапица, близнаците отричат участие

Започна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от същото село.   Соченият за извършител на убийство Рангел Бизюрев също бе доведен в съдебната зала като свидетел.  Близнаците Динкови бяха въведени под гневните скандирания "убийци! " на..

публикувано на 16.05.24 в 17:05

Пловдив е шести по заплати в страната, Смолян - предпоследен

 През първототримесечие на тази година  средната месечна работна заплата в област Пловдив е 1 859 лева, като за март е 1910 лева. За една година тя е нарастнала с 16,4 на сто в обществения сектор и с 15,4% в частния, сочат данните на Териториалното статистическо бюро – Юг.  По размер на средната месечна работна заплата Пловдивска област заема..

публикувано на 16.05.24 в 16:06

Пловдив иска нови камери за видеонаблюдение по пътищата

Община Пловдив ще настоява за  5 от новите 65 камери за видеонаблюдение по пътищата на МВР, съобщи в началото на днешната общинска сесия кметът Костадин Димитров след питане от страна на групата на ПП - ДБ относно проекта за видеонаблюдение.  Общината ще кандидатства и с проект, като този в Народното събрание, при който може от камерите, които са..

обновено на 16.05.24 в 12:51

Съветниците преразпределиха средства от бюджета

С 35 гласа „за“ и 7 против общинските съветници приеха изменението на бюджета на Община Пловдив и на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от общинските дейности. Така се преразпределят над 2 045 000 лева.  С изменението 600 хиляди лева са предвидени за ремонта на Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и..

обновено на 16.05.24 в 11:14