Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Върнатите ПУП-ове отново на сесия

| обновено на 12.05.22 в 10:49


На редовната си сесия днес Общинският съвет на Пловдив се очаква да прегласува върнатите от областния управител Йордан Иванов 12 решения за промени на подробни устройствени планове и да приеме  нови. Припомнямe, че върнататите решения предизвикаха скандал и протести на строителния бранш, което наложи регионалният министър Гроздан Караджов да разтълкува лично казуса в Пловдив.

 

В предаването "Точно днес" съветничката от "Демократична България" Веселина Алексадрова каза, че формално министър Караджов е прав като казва, че са изпълнени условията Общинският съвет да може да разглежда промени в ПУП-ове преди да е готов Общият устройствен план и при върната екологична оценка за него.

"В тези предложения главният архитект казва: имаме протокол от ЕСУТ( Експертен съвет по устройство на територията). Да, но този протокол е негоден. Тоест, ние имаме една имитация на протокол на ЕСУТ. Той е опорочен, защото му липсва един от съставните елементи-допълнителната екологична оценка, която трябва да се направи. Просто Общината е прескочила една от стъпките", каза още Веселина Александрова 

В дневния ред е включено и учредяването на общинско транспортно дружество „Екобус Пловдив“ ЕООД. Припомням, плановете са дружеството да поддържа 2 линии на градския транспорт с електрически автобуси.

Съветниците ще разгледат и  бизнес – програмата на  управителя на ДКЦ 5 Яна Кашилска – Петкова, както и назначаването на д-р Евелина Славчева за управител на  ДКЦ I в Пловдив. Ще се гласува и предложение за финансово подпомагане на жители на община Пловдив с репродуктивни проблеми, както и помощ от 10 000 лева за лечението на двегодишната Бояна Чонкова, която се нуждае от трансплантация на стволови клетки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горица Грънчарова-Кожарева е кандидатът за нов служебен премиер

Президентът Румен Радев  определи заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Двамата ще се срещнат в 10.30 днес в президентството, където Радев ще възложи на Грънчарова да състави служебно правителство. Указът на президента..

публикувано на 09.08.24 в 09:10

Откриват нова хеликоптерна площадка при УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив

Болнично вертолетно летище ще бъде открито официално на територията на Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив в района на Хирургичния комплекс. Документите за регистрация ще връчи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.  Това е първото болнично вертолетно летище в Пловдив и десетото в страната.  До мястото, където то..

обновено на 09.08.24 в 08:41

Ученик от Пловдив триумфира на езикова олимпиада в САЩ

Хамза Арслан, който тази година завърши 10 клас в ЧПГИКН „Акад. Благовест Сендов” в Пловдив, се завърна в България с два златни и един бронзов медал, след участието си в  в Глобалните Финали на Teenagle, проведени в Montclair State University, New Jersey, USA. Състезанието се провежда в 4 кръга, като всеки един от финалистите се подготвя с..

публикувано на 08.08.24 в 13:48

Прекратяват договора с консорциума от три транспортни фирми, "Хеброс бус" оцеля

От 10 септември Община Пловдив прекратява договора с консорциума от три транспортни фирми , подписан през 2016 година, за обслужването на 8 линии от масовия градски транспорт. Това обяви пловдивският кмет Костадин Димитров, след като изтече едномесечното предизвестние към превозвачите за да изпълнят условията по договор. Договорът от..

обновено на 08.08.24 в 13:37

Откритата археология не застрашава изграждането на Бетонния мост

Археологическите разкопки на терена под Бетонния мост, при които беше разкрит богато устроен район с находки от  II-III век, няма да възпрепятстват изграждането на новото съоръжение, това увери пловдивският кмет Костадин Димитров.  До края на месеца трябва да бъдат готови основите, върху които ще се монтират гредите за Бетонния мост. Ако това бъде..

публикувано на 08.08.24 в 13:34