Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Юбилейно издание на 6Fest в Пловдив

| обновено на 13.05.22 в 16:57

На 14 май в Пловдив започва юбилейният десети Фестивал за улични изкуства 6Fest, който ще продължи до 29 май. Изданието е  част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата. 6Fest Х се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” и Общинска фондация “Пловдив 2019”. Партньор на фестивала e Община Пловдив, благодарение на чието съдействие всички събития се провеждат на емблематични обществени места в нашия град.

Това е най-голямото издание на 6Fest в цялата му история от 2017 г. насам - за първи път събитията продължават в 7 дни в три последователни седмици.

По думите на организатора Момчил Цонев,

За първи път 6Fest предлага на пловдивчани и гостите на града, и събития, извън централната част на града, за да стигне до по-широка публика и да допринесе за обогатяването на културния живот и в градските квартали....“

За първи път се случва и две издания на фестивала да се слеят в едно.  Защо се е получило така -  отговорите от Момчил Цонев. Можете да го чуете в прикачения звуков файл.

Важно е да отбележим още, че всички събития от фестивала са с вход свободен, като за част от работилниците се изисква едиснтвено предварително записване на желаещите.

Повече информация може да откриете във Facebook събитието 6Fest Plovdiv 2022 X | Фестивал за улични изкуства https://www.facebook.com/events/3220533708230762/  и в уебсайта https://www.6fest.art/ .


Галерия

Още от категорията

В "Срещите" разговор за Пловдив през времена и култури

Гост на "Срещите" тази събота е Йордан Велчев - два пъти носител на наградата "Христо Г. Данов" за принос в българската книжовна култура, два пъти носител на наградата "Пловдив" за литература.  Разговорът с Йодан Велчев е за Пловдив. Градът, през който са минали всички цивилизационни натрупвания, а руините на старите градове, които стоят отдолу,..

обновено на 21.05.22 в 09:57

Пловдивски читалища с концерт на стълбите на Каменица

Общинският читалищен съюз – Пловдив кани на празничен концерт в събота. В духа на дългогодишната традиция по повод светлия, най-български и духовен празник 24 май, днешният концерт започва в 11.00 часа на стълбите на Каменица.  На естествената сцена ще видим и чуем талантите от пловдивските читалища: Детски танцов състав „Луди Млади“ при НЧ..

публикувано на 21.05.22 в 08:19

Почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена

На 21 май почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена.  Църковният празник е в памет на император Константин и неговата майка Елена.  През 313 година Константин въвежда християнството като официална религия във Византия, а царица Елена отива на поклонение по местата, където е живял Христос, построява няколко манастира и открива кръста, на..

публикувано на 21.05.22 в 07:39

Конкурс за млади тенори „Гласът на Камен“ вдъхновява изпълнители

Първи международен конкурс за млади оперни певци - тенори „Гласът на Камен“ се организира в рамките на оперния фестивал OPERA OPEN със съдействието на Фондация „Камен Чанев“ и Опера Пловдив. Той ще се проведе в периода 21 – 26 август 2022 година  в два професионални тура пред международно жури, представящи „Гласа“ като музикален талант, и 3-ти..

публикувано на 20.05.22 в 16:55

Премиера на Камен Донев в Пловдивската драма

Премиера на авторския спектакъл "Уют" на Камен Донев ще има тази вечер в Пловдивския драматичен театър.  „Уют” е познат на публиката от киноекрана като комедиен филм. Негови сценаристи са Камен Донев и Борис Радев. В театралната постановка, която е режисирана от Камен Донев, участват, освен него, актьорите Ивана Папазова,  Красимир Василев, Патриция..

публикувано на 20.05.22 в 16:06