Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верижна катастрофа с жертва и трима ранени на 9-ти километър

4
Снимка: Живка Танчева, Радио Пловдив

72 годишен мъж загина във верижна катастрофа в района на 9-ти километър на Пазарджишко шосе, преди разклона за село Костиево. След сблъсъка, който е станал в 13.10 часа, в УМБАЛ "Свети Георги" бяха откарани три жени, пострадали при инцидента. 

Най-тежко е състоянието на 69-годишна жена, която е с опасност за живота, контузия на гърди и корем, фрактура на две ребра. Медиците я оперират я в момента. 

Другата пострадала е 35-годишна жена с фрактура на лъчева и лакътна кост, а третата е с множество счупвания на две ребра.

Според информация от полицията, до тежкия инцидент се е стигнало, след като челно са се сблъскали лек автомобил „Фиат” и  „Тойота”, а после в тях се ударил лек автомобил „Мерцедес”. 

Пътят беше отворен малко след 16 часа. Дотогава полицейски екипи насочваха автомобилите по обходни маршрути. 

По първоначални данни причините за катастрофата са висока скорост и неправилно изпреварване. Екип на Пожарната помогна за разрязване на ламарините на два от автомобилите, които са напълно потрошени след удара. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Мълния подпали апартамент в пловдивския район "Южен"

Инцидентът е станал около 14:00 часа по време на проливния дъжд, които се изсипа в Пловдив. Удареният от мълния апартамент е на бул. "Ал. Стамболийски" в район "Южен", близо до детска градина "Валентина".   Пламъците вече са потушени, като на място са пристигнали две противопожарни коли с огнеборци, които са изгасили огъня.

публикувано на 23.07.24 в 15:07

Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира

Софийски градски съд определи за нищожно решението, с което Общинският съвет на Варна апортира акциите на общината от Международния панаир - Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест", чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов. Съдът обаче не уважи искането на държавата тези акции да ѝ бъдат възстановени.  Делото, с което държавата поиска да..

публикувано на 23.07.24 в 14:55
Снимката е илюстративна.

Бурята събори дървета и клони в Пазарджик

12 сигнала за последствия от силния дъжд в Пазарджик са получени на спешния телефон 112 в ранния следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони по улиците в града.   Повредени са и седем паркирани автомобила.  По сигналите работят екипи на пожарната и общината – за..

публикувано на 23.07.24 в 14:38

Чистенето, миенето и зимната поддръжка на Пловдив ще струват 100 млн. лв

Над 89 и половина милиона лева без ДДС /89 582 476/ ще струва сметопочистването, разделното събиране, транспортирането на битовите отпадъци, машинното почистване и миене на Пловдив, както и зимното поддържане, според обявената днес обществена поръчка. С ДДС стойността на поръчката става 107 милиона и половина лева. Тя е обявена за пет от районите на..

публикувано на 23.07.24 в 14:19

На летище Пловдив изпратиха спасителните екипи от Испания и Чехия

Вътрешният министър Калин Стоянов се срещна на летище Пловдив с чешките и испанските пожарникари, оказали помощ на българските си колеги в овладяването на възникналите в страната пожари. "В близките два дни няма опасност пожарът в Гърция да премине нашата граница. Ако това се случи, ще се гаси само с летателна техника, за да не бъде изложен..

публикувано на 23.07.24 в 14:17