Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев на бараж за Европа след 0:0 с ЦСКА

ЦСКА - Ботев 0:0
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

ЦСКА София и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 в мача от 30-ия кръг на Първа лига по футбол. Двубоят бе без значение за „червените", които ще завършат на второ място в класирането, докато точката за гостите от Пловдив им гарантира поне четвъртото място и участие в плейофа със седмия от шампионата за участие в Лигата на конференциите.

И двата отбора имаха своите шансове за попадения, но на два пъти гредите спасиха вратата на Ботев, а веднъж и гостите от Пловдив стигнаха до греда след удар на Емануел Току.

"Червените" започнаха агресивно и създадоха няколко отлични ситуации за гол през първата част. За разлика от финала за Купата на България преди четири дни, когато играчите на ЦСКА София не отправиха нито един удар в очертанията на вратата на Левски, сега "червените" още в първите две минути бяха близо до гол, но Георги Йомов пропусна на два пъти - най-напред не уцели вратата, а при втория опит стреля в напречната греда.

Жорди Кайседо също имаше две ситуации, като в 22-а минута стреля покрай вратата от дъгата на наказателното поле, а в добавеното време на първата част вратарят на Ботев изби след негов удар в долния десен ъгъл.

Ботев имаше опасни атаки, но Димитър Евтимов се намеси добре след удари на Реда Рабей и Тодор Неделев. 

На почивката Алън Пардю опита да освежи атаката на ЦСКА София с пускането в игра на Греъм Кери и Маурисио Гарсес на мястото на Георги Йомов и Яник Вилдсхут. Именно комбинация между двете резерви можеше да доведе до попадение в 60-а минута - Кери центрира от корнер, а Гарсес с глава нацели напречната греда. 

Емануел Току можеше да донесе трите точки за Ботев, но уцели греда три минути преди края.

Същевременно привържениците на ЦСКА София от трибуна сектор "Г" обявиха бойкот на мачовете на отбора, докато настоящото ръководство е начело на клуба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив продаде нападателя Мичи Нтело

Локомотив (Пловдив) осъществи един от най-сериозните трансфери в българския футбол това лято, след като продаде Мичи Нтело. 23-годишният белгиец бе представен от новия си клуб Ивердон , а от трансфера в касата на „Лаута“ ще влезе малко под милион евро. Таранът ще се събере в новия си тим с бившия футболист на Пирин Благоевград Уго Комано, който премина в..

публикувано на 28.08.24 в 18:01

Ботев Пд продаде Секулич

Централният нападател на Ботев Пловдив Мартин Секулич ще продължи кариерата си в руския втородивизионен Урал, обявиха „жълто-черните“. 25-годишният централен нападател пристигна в Ботев Пд през лятото на 2022. За този период той изигра общо 72 двубоя за „канарчетата“, в които се отчете с 16 гола и две асистенции. Хърватинът бе част от отбора..

публикувано на 28.08.24 в 11:29

Нападател от Полша тренира с Ботев

Полският  нападател  Томас Валцак тренира с Ботев. Футболистът  ще изкара пробен период, като ще трябва да убеди Душан Керкез и помощниците му в своите качества. Валцак е роден на 17 август 2005 г. в Плоцк. Висок е 192 сантиметра. Юноша е на Делта Ступно, след което преминава в академията на Легия, играл е за Висла Плоцк, Ескола, Раков и Погон Шедълце...

публикувано на 27.08.24 в 18:08

Ломотив победи инфарктно Септември

Локомотив (Пловдив) постигна драматична победа с 3:2 над Септември като гост на стадиона в столичния квартал "Надежда".  Виктор Очаи поведе за домакините със страхотен гол в 39-ата минута. През втората част обаче появилият се от скамейката Мартин Хайдаров (67') изравни за "смърфовете". Впоследствие чрез Мартин Паскалев "черно-белите" обърнаха мача. В..

публикувано на 26.08.24 в 21:22

Решения на Спортно-техническата комисия на БФС

Спортно-техническата комисия към БФС  премести следващия домакински мач на Локомотив Пловдив да се играе по светло. Става въпрос за "железничарското" дерби срещу Локомотив София, което ще се играе в неделя от 17,00 часа вместо в събота от 21,15 часа. Ето всички решения на СТК от днес, 26 август : Поради продължаващите ремонтни дейности на тревното..

публикувано на 26.08.24 в 17:57