Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Чепеларе организира за 12-ти път Празник на хората

За 12-та поредна година в Чепеларе се провежда Празникът на хората. 

Организатор на събитието е местният танцов клуб „Веселие“, а гостуващите клубове са над 7 от цяла България. 

С над 100 деца от клубовете, облечени в носии, ще има шествие през главната улица до площад „Олимпийски“. 

Празникът се открива с хоро на олимпийските кръгове, последван от приветствие и поздравяване на всички гости. 

Освен веселие, организаторите са предвидили изненада – на пл. „Олимпийски“, Фондация „Обществен фонд Чепеларе“ ще  проведе томбола с благотворителна кауза „Събиране на средства за регистриране на НПО Младежки център „Teen Spirit”.

Още от категорията

Затварят път заради ретро рали

Международно автомобилно състезание затваря за два часа днес пътя от Пещера до курорта „Свети Константин“.  Движението в трикилометровия участък ще бъде спряно от 9 до 11 часа заради провеждането на участниците от Международното автомобилно състезание за ретро автомобили „Предизвикателството от Ипр до Истанбул 2022“. Организатор на спортната..

публикувано на 30.06.22 в 06:51

12,54% положителни тестове за Covid-19

532 са новите случаи на коронавирус в България за изминалото денонощие. Това са 12,54% от направените 4 244 теста. В Пловдив новите случаи са 55, в Пазарджик-13, в Смолян-3.  В болница са 341 пациенти, от които 30 са в интензивно отделение.2-ма души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията. За деноношие са п оставени са 1 298 дози..

обновено на 30.06.22 в 06:47

Специални части демонстрират умения

Бойни способности по стандартите на НАТО ще покажат на летището в Чешнегирово военните от тактическата група за специални операции в края на тазгодишното учение Stealth Dagger 22. То се провежда  от 18 юни до 1 юли  в Централна и Източна България с участието на над 150 военнослужещи от състава на Съвместното командване на специалните операции...

обновено на 30.06.22 в 06:47

Малък Монмартър в Пловдив

Талантливи младежи от България и Република Северна Македония ще рисуват на Гребната база под надслов „Малък Монмартър 2022 в Пловдив“. Събитието е част от стратегията на Фондация "Българска памет" и д-р Милен Врабевски за сближаване на децата от двете страни на границата. "Малък Монмартър" е традиционно събитие, организирано от Детското..

обновено на 30.06.22 в 06:47

Падна саниран таван на жилищен блок в Пловдив, няма пострадали

Саниран таван на жилищен блок в Пловдив се срути и блокира достъпа по стълбището до последния, 8-ми етаж на сградата. Няма пострадали хора при инцидента, станал тази сутрин, съобщи БНТ. Хората, които живеят на последните етажи във входа, чули силен звук от падане на тежки предмети на стълбището.  К огато излезли да проверят, видели, че от изолацията..

публикувано на 29.06.22 в 20:58