Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Старт на първото издание на конференцията Spike в Пловдив

Музиканти от 20 държави пристигат на музикалната шоукейс конференция

Пловдив посреща световния шоубизнес. На 26, 27 и 28 май 2022 г. близо 200 делегати и музиканти от над 20 държави ще се включат в първото издание на Spike – българската музикална шоукейс конференция.

Всеки участник във форума е доказан професионалист в музикалния бизнес. 

Три дни в активна работа в Пловдив ще прекарат топ музикални мениджъри, артистични агенти, специалисти по авторски и дигитални права и  маркетинг и една голяма артистична група музиканти.

Интересът към Пловдив и възможностите, които предлага като културна столица на България е много голям – това доказва списъка от хора, които пристигат за да споделят опита си, но и за да видят уникалните условия за музикален туризъм, които града предлага. 

Също така, представителите на глобалната музикална индустрия ще се запозная с българската музикална сцена, като акцента е върху младите артисти. 

През тези три дни в Пловдив ще бъдат и много представители на българската музикална индустрия.

Сред делегатите на Spike са:

-  Санди Греъм – едно от най-важните имена в канадската музикална индустрия с почти четиридесетгодишен опит в бранша. Санди е и основател на Record World International Cashbox и Record World International - две от трите най-основополагащи списания за музикалната индустрия в САЩ, редом до Billboard.

Питър Астед - основател на дигиталните дистрибутори Musicbase и Distrosong, музикалният издател Musichelp Publishing и консултантската компания Musichelp, от чиито услуги са се възползвали повече от 10 000 артисти. Питър е основател на най-големия шоукейс фестивал в Швеция Live Аt Heart,както и на новия фестивал Future Echoes.

Мария Каперска – родена в Пловдив, днес генерален мениджър на Phoenix Music International.

Най-важна част от Spike Bulgarian Music Showcase е музикалната програма в три прекрасни клуба в сърцето на Пловдив - Download, "Безистен" и бар Temple от 26 до 28 май.  Spike ще завърши с концерт на Римския стадион. Всички музикални събития са с вход свободен.

Цялата музикална програма по места и часове - тук: https://spikeshowcase.com/bg/schedule/performances/#

По публикацията работи: Милко Петров

Галерия

Още от категорията

"Икебана в картини" този петък в Пловдив

Този петък /8-декември/ в Градската Художествена Галерия на Пловдив точно в 18:00 е официалното откриване на изложбата "Икебана в картини". По думите на организатора Мирослава Иванова, картините са модерно развитие на изкуството икебана, което тепърва набира популярност в Япония и по света. Това е едно устойчиво и природосъобразно изкуство, чрез което..

публикувано на 06.12.23 в 16:53

Артисти и музиканти в Пловдив излязоха на протест

Екипът на Кукления театър излезе на протест пред сградата на културната институция, за да се включи в Националния протест на културните дейци.  Те настояват да се увеличи бюджета за култура, както и да получат достойно заплащане за труда си. „ Унизително е парите за култура да са 0,4%, всичко над това е като манна небесна “ –..

обновено на 06.12.23 в 16:35

Нов проект за обучение на деца в Археологическия музей-Хисаря

За пореден път Археологическият музей в Хисаря получава финансиране по проект от Министерство на културата.  Проектът „Littera Scripta - Музейни образователни модули" е на стойност 25 058 лв и се реализира по Тема 2: Дейности по представяне на движимото културно наследство в музеите и художествените галерии. „Littera Scripta " цели създаването на..

публикувано на 06.12.23 в 15:56

Великите европейци - Карл Ясперс

През 1914-та войната се стоварва на главите на всички, разбива на парчета La belle époque и ражда онова поколение, което Гъртруд Стайн нарече „загубено”. То страдаше, защото душата му се превърна в дупка сред нищото и сама не можеше да се намери, както описа нещата Хемингуей. Но това поколение роди и модерната храброст, израз, използван..

публикувано на 06.12.23 в 12:17

Заслужено признание за скулптора Илиян Иванов

Скулпторът Илиян Иванов бе удостоен с наградата на кмета на церемония по откриването на Общата изложба на Дружеството на пловдивските художници в зала „2019“.   В раздела живопис наградата получи Иван Чакъров, за графика бе удостоена Даниела Стоянова, а за скулптура приза грабна Димитър Чонов.  За млад автор бе наградена художничката Ирина..

публикувано на 06.12.23 в 06:48