Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалисти сложиха в партиен фризер триото на Нинова в Пловдив

Градската конференция на пловдивските социалисти наложи партийна санкция на Георги Йорданов, член на ИБ на НС на БСП, на депутата Иван Петков-Бебето и на партийния координатор Калин Милчев. 

На тримата временно се отнемат правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатират за такива в срок от една година. Причината са действията им, които делегатите на форума определят като опит на централното ръководство на БСП да ликвидира местната организация.

Припомням, че Йорданов и Милчев бяха определени от „Позитано 20“ като единствени легитимни представители на партията, след като през април националното ръководство прекрати правомощията на всички органи на БСП в Пловдив и назначи работна група, която ръководи дейността на местната структура.

Миналата седмица националното ръководство предварително определи като нелегитимна проведената снощи конференция.

Доц. Ангел Иванов, временен председател на ГС на БСП каза, че 1800 са членовете на БСП в Пловдив, само 15-20 човека са тези, които застават от страната на централното ръководство на партията. 

"По устав ГС на партията съществува и ще проведем и отчетно-изборни събрания във всички райони, освен това се готвим да отбележим 130 години от основаване на партията в Пловдив", каза Иванов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разследват връзка в Министерството на културата по схемата „Разград"

Прокуратурата разследва евентуална връзка в Министерството на културата за източените пари от театрите по схемата „Разград“. Това стана ясно на днешното съдебно заседание в Пловдив, на която беше гледана мярката за отклонение на  компютърният експерт, оформил измамите. Това е 40-годишният Петко Писков от Пазарджик, който магистратите оставиха в..

публикувано на 01.10.24 в 16:40

Пак глоби за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Глоби от 300 до 800 лева ще бъдат наложени на 34 нарушители за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, съобщават от Община Пловдив. Нарушенията са констатирани от 1 до 30 септември и са съставени 34 акта, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“.  24 от актовете са за изхвърляне на отпадъци извън определените..

публикувано на 01.10.24 в 15:46

Започна строежът на нов път от КЦМ до Куклен

Първа копка на нова отсечка на пътя към Куклен направиха кметът Мария Белчева и Румен Цонев, председател на Съвета на директорите на Холдинг КЦМ 2000.  Трасето ще е с дължина от близо 700 метра и ще изведе основния трафик от и до Куклен извън досегашния път, който ще остане за ползване основно от камиони, обслужващи металургичното предприятие,..

публикувано на 01.10.24 в 15:35

Връщат отново в ареста подсъдимия по делото "Дебора"

Подсъдимият по делото "Дебора“ Георги Георгиев отива отново в ареста. Това става след като окръжния съд в Пловдив отмени определението на районните магистрати за "домашен арест".   Георгиев е с три обвинения - за отправена закана за убийство към Дебора Михайлова, за насилствено рязане на косата на младата жена и за нанасянето на 18 порезни..

публикувано на 01.10.24 в 14:52

Близо 1 млн. лв. са източени от измамната схема в театрите на Разград и Смолян

Почти един милион лева (937 889) са откраднатите от Разградския филхармоничен театър пари , отклонени от група съучастници, за които се предполага, че е ръководена от директора на театъра Левон Манукян. Той и още трима пряко замесени бяха арестувани преди няколко дни в Пловдив.  Самият Манукян снощи се предлага за..

обновено на 01.10.24 в 13:45